İstanbul’a ya Yıldırım düşecek,
ya İmamoğlu gelecek!

Türkiye’de yerel seçim heyecanı doruk noktada. Ak Parti adaylarını belirlerken, muhalefet partileri de kurdukları ittifak üzerine illere göre aday arayışlarını sürdürüyor.

Ak Parti ile MHP’nin Cumhur ittifakı karşısında kurulan Millet İttifakı’nın önde gelen partileri CHP ve İYİ Parti’nin aday arayışları bir çok ilde devam ediyor.

İstanbul ve Ankara’da yerel seçim yarışı Cumhur ve Millet İttifakı’nın kıyasıya yarışacakları iki il olacak. Tabii İzmir’de bu yarışa sahne olacak.

İstanbul’da TBMM Başkanı eski Başbakan Binali Yıldırım geçmişi açısından ne kadar popüler görülse de, karşısında hafif görülen Millet ittifakının adayı Ekrem İmamoğlu ile yarışacak.

Bugün Türkiye’de yaşanan olay 1989 yılını hatırlatıyor bana... O günlerde İstanbul’da günün en fazla satan gazetelerinden birinde siyaset muhabirliği yapıyordum.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan çok popüler bir isimdi...

O günün şartlarında yapılan anketlerde Dalan yüzde 50’nin altına düşmüyordu.
Rakibi CHP adayı Nurettin Sözen ise yüzde 15, yüzde 20’lerde gösteriliyordu.

Seçim günü geldi çattı. Vatandaş sandık başına gitti. Çıkan sonuçlar ise hiç beklenen gibi değildi. Nurettin Sözen yüzde 35 civarında aldığı oyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirken Bedrettin Dalan yüzde 28’lerde kaldı. Yani Anavatan Partisi seçimi kaybetti.

Bu yerel seçim sonucu sonrasında yapılan genel seçimlere de yansıdı. Tek başına iktidarda olan Anavatan Partisi büyük oy kaybetti. Tek başına iktidar olamadı. O günün şartlarında devletim tüm imkanları ve belediye imkanları Bedrettin Dalan tarafından kullanıldığı da bir gerçekti.

Bugün Ak Parti daha da ileri devlet imkanlarını kullanabiliyor. TBMM Başkanı Binali Yıldırım Aday... TBMM makam aracıyla gezerse hiç kimse şaşırmasın. Bugünkü şartlarda bakıldığında Binali Yıldırım’ın seçimi almasına kesin gözle bakılıyor gibi. Ama işin görülmeyen yüzü Ekrem İmamoğlu diyor gibi geliyor.
Bu sonuç 1 Nisan’da ortaya çıkacak.

Bakalım İstanbul’a Yıldırım mı düşecek, İmamoğlu’mu gelecek...