İstanbul’da taksi açılış ücretine yapılan yüzde 11 oranındaki zammın ardından taksi şoförleri yeni tarifeye uygun olarak taksimetrelerini güncellemek amacıyla Yenikapı Etkinlik Alanına gelmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle boş olan Yenikapı Yetikule arası sahil yolu iki taraflı taksilerle doldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME toplantısı sonrası taksi açılış ücreti yüzde 11 oranında zam ile 5 liradan, 5 lira 55 kuruşa çıktı. Taksilerin taksimetreleri Yenikapı Etkinlik Alanı’nda güncelleniyor.  Taksimetre güncellemesi için sabah saatlerinde başlayan araç kuyruğu akşam saatlerinde de sürdü. 

"BU KADAR KUYRUĞU SAATLERCE BEKLEMEZDİM"

Taksi şoförleri taksimetre güncellemesi ve mühür değişikliği için uzun süre beklediklerini ifade etti. Şoförler arasında zaman zaman sıra esnasında adaletsizlik olduğu iddiasıyla gergin anlar da yaşadı. Taksiciler yaklaşık 700 lira ödeyerek işlemlerini tamamlarken, kuyrukta bulunan taksilerin tamamının iş gütnü sonuna kadar işlemini bitirip biriremediği de görülüyor. Araya girmek isteyen bazı şoförlerle tartışmalar yaşanıyor. 

ELEMANLAR YETERSİZ KALIYOR

Mühür takma işlemi yapan çalışanlarda sıkıntılı anlar yaşıyor. Yoğunluktan dolayı Fikret Atik taksilere yetişmekte zorlandığını belirten görevliler, "İşlere yetişemiyoruz. 10 kişi çalışıyoruz yine de şikayetler var şoförlerden. Yetişemedik. Sabahtan beri binden fazla mühür taktık. Bugün biteceğini düşünmüyorum. Ödemede, evrakta, mühürde sıra var" diye konuştu.