Haber, insanlık için yaşamı sürdürmenin ve sosyalleşmenin bir gereğidir. İnsanlar, birbirlerinden haber alma ve birbirlerine haber verme gereksinimlerinin sonucu olarak iletişim kurar ve yaşamlarını bu bilgilere göre şekillendirirler. İnsanların gerek birbirleriyle kurdukları sosyal ilişkilerinde gerekse de iş ilişkilerinde haber almanın önemi büyüktür.

Günümüz iletişim dünyasında önemi büyük olan bu haberlerin güncel haberler olması ve bu haberlere hızlı erişim imkanı, insanların iş ve sosyal ilişkilerinde belirgin bir rol oynar. Orada yaşıyor olsunlar ya da olmasınlar, büyük şehirlerde yaşanan olaylar insanların gözünü kulağını bu şehirlere çevirir. İstanbul da dünyanın gözünün kulağının üzerinde olduğu nadir metropol şehirlerden biridir. Nova Haber sitesiyle, İstanbul haberleri de okuyucusunun elinin altında. Ülkemizin en kalabalık şehri olan İstanbul, gerek jeopolitik, gerek sosyo-ekonomik, gerekse de sosyo-politik anlamda sahip olduğu önemli konum dolayısıyla hem dünyada hem de ülkemizde yaşayan pek çok insanı ilgilendiriyor. Bu da İstanbul haberlerinin önemini ciddi oranda arttırıyor.

Dini, siyasi, ticari, tarihi ve coğrafi anlamda sahip olduğu sıra dışı özellikleri dolayısıyla, dünyanın hemen her yerinde bilinen, merak edilen ve izlenen bir şehir olan İstanbul, Nova Haber sitesi ile dünyaya haber oluyor.


haber

Sahip olduğu dini ve tarihi geçmişi nedeniyle, yerli yabancı pek çok insanın İstanbul haberlerine olan ilgisi yadsınamaz bir gerçek. Buna bir de İstanbul’un eşsiz coğrafi konumu ve doğal güzellikleri eklendiğinde ve bunların hem yerli hem de yabancı turizmine katkısı düşünüldüğünde İstanbul haberlerinin önemi daha iyi anlaşılmaktadır. İstanbul’u ziyaret edecek turistler için, gezilip görülebilecek yerlerin, hava şartlarının, konaklama yapılabilecek yerlerin, şehrin dini, tarihi ve doğal zenginlikleriyle ilgili bilgilerin bulunduğu haberler çok önemlidir. Bunların yanı sıra turistler, gündemdeki olaylar nedeniyle ziyaret edecekleri şehirlerdeki güvenlik şartlarının değişebilmesi ihtimali yüzünden, bu şehirlere ait güncel haberleri de takip etme ihtiyacı duyarlar. Özellikle de İstanbul gibi metropol bir şehrin haberleri ziyaretçiler için çok önemlidir. İstanbul haberleri yalnızca ziyaretçiler için değil, aynı zamanda siyaset ve ekonomi dünyasının temsilcileri için de büyük önem taşır. Hem konumu, hem de gelişmişlik düzeyi nedeniyle İstanbul, hem dünya ekonomisinde ve uluslar arası siyasi arenada hem de yerel bazda şehirde yaşayanların ve bunların yakınlarının takip etmek zorunda oldukları şehirlerdendir. Ticaret ve ulaşım yollarının geçiş noktası olan İstanbul Boğazı ile, pek çok sportif faaliyete ev sahipliği yapan Olimpiyat Stadı, Marmara Denizi, Haliç suları ve Boğaz Köprüsü ile, doğudan batıya pek çok ülkenin katılımıyla gerçekleşen siyasi, ticari ve ekonomik organizasyonları ile İstanbul vizyonunu ve misyonunu kanıtlamış bir şehirdir. İstanbul haberleri hem ziyaretçileri hem de yerleşik vatandaşı için ulaşılması gereken bilgilerin başında gelir. Nova Haber, İstanbul haberleriyle okuyucunun bu ihtiyacını fazlasıyla karşılamaktadır.