ESENLER Kentsel dönüşüm projesindeki daire planlarının belli olmasının ardından bir grup hak sahibi Esenler Belediyesi önünde eylem yaptı. Binanın önünde toplanan yaklaşık 100 kişi dairelerin büyüklüğünün sözleşmelerde anlaşılan metrekarelerden düşük olduğunu iddia ederek mağdur olduklarını belirtti.

BAŞKAN YARDIMCISIYLA KONUŞTULAR

Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile görüşmek isteyen grup bir süre bina önünde bekledi. Protestocular Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk ile konuştu. Şikayetçi hak sahipleri Türk'ten mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Grup, Türk'ün, Belediye Başkanı Göksu'nun il dışında olduğunu, 22 Kasım'da Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde kendisiyle görüşebileceklerini söylemesi üzerine dağıldı.

SÖZLEŞMEDEKİ METREKARENİN YARISI İDDİASI

Hak sahiplerinden biri projelerin ve daire planlarının geçen hafta açıklandığını belirterek, “Bizimle anlaşma yapıldığında topraklarımızdan zaten 20 metre otopark payı kesilmiştir. Biz buna hiçbir şey demedik. Ondan sonra bu projeler 2 sene boyunca bize sunulmadı. Daha sonra belediyemiz çıktı bize projeleri yayınladı. O projelerde bizden düşülmesi gereken, 7 veya 10 metre olması gerekirken, şu anda bizden düşülen 36-40 metre kare düşülüyor. Artı ben dairem büyük olsun dedim. 88 metrakarelik almadım. Dedim ki küçük. Üstüne fark ödeyim 94'ü alayım dedim. 88 de 58 metrede oturacak; 94 de 58 metrede oturacak. Peki ben o aradaki farkı niye veriyorum. Ben de burada para alabilirdim. Ofise adam gibi bir adam koysaydı. Deseydi; 'senin evin 94 metrekare ama oturacağın alan 58 metrekare.' Ben o an evimi vermezdim. Hiç kimse vermezdi. Bizim buradaki sorunumuz, net ve brüt alanın düzgün bir şekilde yerleşmesidir. “ dedi.
Başka bir hak sahibi ise, “Kentsel dönüşüm başladığında Sayın Başbakanımız geldi. Kendilerine güvendik. İtimat ettik. Hala daha güveniyoruz. Bu olaydan kesinlikle Cumhurbaşkanımızın haberi olmadığını iyi biliyoruz. 194 metre kare dükkan verdim. Bana 87 metrekare daire dediler. 140 metre daire verdim. Bana 77 metrekare daire verdi. Yarı yarıya. “ şeklinde konuştu.