Giresun Insan Kaynakları adı altında sosyal medyada 14 ay önce grup kuran Giresun camiasının yakından tanıdığı Abdullah Akgün guretteki ve işsiz giresunluların adeta umudu oldu. Kurduğu Giresun İnsan Kaynakları Grubu ile 14 ayda 200'den fazla Giresunlu genci iş sahibi oldu.

Akgün'ün krduğu grup, eleman arayan Giresunlu girişimcilerin ilanlarını yayınlıyor ve iş arayan Giresunluları bunlarla buluşturuyor. İş ilanının yanı sıra telefonla da destek alan işsizler ve iş arayanlar diyalog kuraken, Giresunlularında birbirleriyle kaynaşması sağlanıyor.

Grubu 14 ay önce kuran Abdullah Akgun iki yüzün üzerinde hemşerisini işe yerleştirerek Giresun camiasinda buğune kadar yapılmayan bir hemşericilik abicilik örnegi gösterdi. Zor durumdaki Hemşerilerine kanat açmakla tanınan akgün Gurbette giresunlularin umudu oldu. Kısı sürede 30 binin üzerinde üyenin katıldığı grup her daha da genişliyor. 

GİRESUN TABELASI YAPIP DİKMİŞTİ

Giresun Sivil Toplum Kuruluşlarında da aktif görev alan ve bu alandada yaptığı işlerle tanınan Abdullah Akgün, tam bir Giresun aşığı. Akkgün Samsun Giresu ve Rize Giresun arasındaki karayoluna Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yol tabelalarına Giresun yazmamasını da protesto ederken, kendi yapıp astığı tabelalarla dikkat çekmişti. Çok Sayıda Giresunlu da bu tabelaların önünde fotoğraf çektirerek Karayollarını protesto edip Akgün'e destek çıkmıştı.

Giresun Siviltoplum Kuruluşları Federasyonu kurucularından olan Akgün bir uzun süre Federasyonun teşkilat başkanlığı görevini de üstlenmişti. Bu aralar Akgün'ün Federasyon Başkanlığına aday olması için kendisine büyük baskı yapıldığı Giresun camiası kulislerinde konuşuluyor.