CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, arama yapılıp yapılmadığı sorusuna da şu cevabı verdi: Neyimizi arayacaklar. Üzerimizde bir kalem var. Biliyorsunuz, kalem en büyük suç ama...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tutuklu İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’la bayramlaşmak için Silivri Cezaevi’ne gitti. 

Kılıçdaroğlu çıkışta da iktidara yüklendi: Bu toplama kampında birden fazla üniversiteye ders verecek kapasitede insanlar var. Bu demokrasi ayıbıdır. Bu ayıbı kaldırmamız lazım.

İktidara muhalefetin karşılığı Silivri’dir


Tutuklu milletvekilleri Haberal ve Balbay’ı ziyaret eden Kılıçdaroğlu AKP’ye yüklendi: İktidar karşıtlığının bedeli Silivri’de toplama kampında olmaktır.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tutuklu İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’la bayramlaşmak için Silivri Cezaevi’ne gitti. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan’ın da yer aldığı ziyaret yaklaşık 2 saat sürdü. Kılıçdaroğlu çıkışta ziyarete ilişkin bir açıklama yaptı. Tutuklulukları sindiremediklerini belirten, “Vicdan her şeyin üstündedir. Vicdanı ile hareket etmeyen yargıç yargıç olabilir mi?” diye soran Kılıçdaroğlu Anayasanın 90. maddesi ve imzalanan uluslararası sözleşmelerin gereğinin yapılmamasını eleştirdi. “Ben bildiğimi okurum. Benim söylediklerim doğru” mantığı ile yola çıkılamayacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Böyle yaparsanız adalet dağıtamazsınız” dedi.

Demokrasi ayıbı


“21’inci yüzyılda Türkiye’de bir toplama kampının bahçesindeyiz” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Bu toplama kampında birden fazla üniversiteye ders verecek kapasitede insanlar var. Burada gazeteciler var, bilim insanları var, araştırmacılar var, kitap yazan yazarlar var. Bunların tek bir ortak paydaları var. İktidara muhalif olmak. İktidara muhalif olmanın bedeli 21’inci yüzyıl Türkiye’sinde Silivri’de toplama kampında olmaktır.” Tutuklu milletvekillerinin durumu için “Bu demokrasi ayıbıdır” diyen Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Bu demokrasi ayıbını ortadan kaldırmamız lazım. Türkiye’ye yakışmıyor. Eğer bu süreç AB İlerleme raporlarına yansıyorsa, bu süreçten Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, iktidarın bazı bakanları şikayet ediyorsa şunu sormak gerek: ’Bu süreci bitirmek için önünüzdeki engel nedir?’” diye konuştu. İktidarın işine gelince her türlü engelin önünde muhalefetin olduğunu söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Şimdi de muhalefet size karşı mı? Hayır. O zaman neden gereğini yapmıyorsunuz” dedi. Haberal’ın, “Ben neden tutukluyum hala anlayabilmiş değilim” dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, “AİHM’e bazı sahte belgelerin gönderilmesinden sayın Haberal şikayetçi. Türkiye Cumhuriyeti’ne bir mahkemeye sahte belge göndermek yakışmaz” dedi. Kılıçdaroğlu, cezaevine girişte arama yapılmadığıyla ilgili soru üzerine, “Arama yapılacak bir şey yok. Neyimizi arayacaklar. Üzerimizde bir kalem var. Biliyorsunuz kalem en büyük suç ama...” yanıtını verdi.

“Aman sus! Bir de sana gelmeyelim”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi esnafı ile bayramlaştı. Beraberindeki heyetle birlikte bayramlaştığı esnafla sohbet eden ve ikram edilen çayı içen Kılıçdaroğlu, taksicilere “Korsan taksi işi çözüldü mü?” sorusunu yöneltti. Bir taksicinin “Çözülmesi bir yana çığ gibi büyüyor. Bu konuda söyleyeceğim çok şey var ama konuşamıyorum” şeklindeki sözleri üzerine Kılıçdaroğlu , “Aman sus... Bir de seni Silivri’de ziyaret etmeyelim” şeklinde espri yaptı.