Hırsızlıkta sınıf atladık !..


Sabah kalkıp işe gitmek için arabanıza gittiğinizde şok olabilirsiniz. Arabanızın kapısı ya da ön kaputu sökülmüş olabilir.

Bugünlerde vatandaştan emniyete gelen ihbar telefonları polisleri bile şaşırtıyor.

“Alo sol arka kapım çalınmış !..

Alo arabamın ön kaportası çalınmış !...

Alo kar lastiklerim çalınmış !..


Ankara ve İstanbul’da yeni bir çete türedi. Yeni araçların parçalarına göz dikmişler. Emniyeti bile şaşırtan bu hırsızlar arabayı değil parçalarını söküp götürüyor.

Yazılı medyadan derlediğim haberlere göre,Ankara’da yaşayan Ahmet Haşimoğlu, işe gitmek için evden çıktığında gözlerine inanamamış. Haşimoğlu’nun otomobilinin 4 kapısı ve kaportası çalınmış. “Akşam aracımı 7 yıldır bıraktığım yere park ettim. Kapıyı açmışlar. Hırsızlar kaporta ustası gibi kapıları ve kaportaları sökmüş. 15 bin TL zarara uğradım..” diyerek isyan ediyor.

İstanbul Bakırköy’de yaşanan benzer bir hırsızlık haberi de şöyle : Çelik jantları ve elektronik sol aynası çalınan Ayşe Hanım, “Böylesi hırsızlığı ilk kez görüyorum. Arabayı açmışlar, sol aynamı çıkarıp yeni aldığım jantları kapımın önünde söküp gitmişler..” diyor.

Emniyette hırsızlık masasındaki bir memur arkadaşımı aradım. Bugünlerde giderek artan bu tür hırsızlıklara rastlandığını belirterek,Buna ‘İtalyan usulü hırsızlık’ deniliyor. Bu hırsızlar, sipariş usulü çalışıyorlar.

Onlara verilen sipariş parçalarını söküp satıyorlar..”
dedi.

Vay be !..

Hırsızlıkta son nokta.

Gidiyorsun hırsıza artık sipariş veriyorsun. “Bana şu marka arabam için bu parça lazım” diyorsun, hırsız da söküp kapıya teslim ediyor…

" Yeni Türkiye " gelişiyor.

Hırsızlıkta sınıf atladık !..



Halis KAHRAMAN- (E)Polis-Gazeteci-Yazar