Eyüp'te belediyelerin sokaklardan toplayıp ormana bıraktığı köpekler, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirlendi. Şimdi ormanda seyyar hastane kuruldu.

Belediyelerin sokaklardan toplayarak Göktürk Bolluca Ormanı'a bıraktığı köpekler, kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından zehirlendi. Ormana köpekleri beslemek için giden Burhan Özkan isimli hayvansever, köpeklerin halsiz olduğunu fark ederek durumu yetkililere bildirdi.



Özkan, sosyal paylaşım sitelerinden de bölgeye yakın olan veterinerlerden yardım istedi. Olayı duyan bir çok hayvansever, ormanda toplanarak zehirlenen köpekleri aradı. İstanbul Büyükşehir ile Fatih Belediyesi görevlileri ise serum, mama ve ilaç getirdi. Veteriner hekimler, hayvanseverler tarafından bulunan zehirlenmiş yaklaşık 70 köpeğe kurulan seyyar hastanede serum taktı. Durumu ciddi olan 10 köpek, hayvanseverler tarafından veteriner kliniğine götürüldü.

BÖLGEDE 2 BİN KÖPEK YAŞIYOR

Ormanda zehirlenen köpekleri bulan Burhan Özkan, "Bu bölgedeki ormanlarda yaklaşık 2 bin adet köpek yaşıyor. Burada 24 saat bekleyen bir bekçimiz var. Zor şartlarda hayvanları yaşatıyoruz. Bugün yine hayvanları doyurmaya geldiğimde birçok hayvanın felç olduğunu, düştüğünü, can çekiştiğini düştüğünü gördüm. Hayvanseverlere haber verdim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi hemen müdahalede bulundu. Birçok veteriner arkadaşımız geldi. Yoğun ilgi gösterdiler. Buradaki en acı gerçek zehirlenmiş birçok hayvanımız sabaha çıkamaycak olması. Sevindirici olay ise, hayvanları zehirleyenler, köpeklerin yoğun olduğu bekçimizin de yattığı yere girememiş olması. Eğer girselerdi 500- 600 köpeğin ölüsüyle karşılaşacaktık. Burada hayvan yaşatmak çok zor. Biz bunların bilincindeyiz. Bunun için hayvanlarımızı ormanlarda yaşatmaya çalışıyoruz. Halkımız duyarlı değil. Ormanlarda bile bu hayvanlar zehirleniyor, katlediliyor, yok ediliyor. Maalesef bunun önüne geçemiyoruz" dedi.

"SABAHA KADAR BİR ÇOK KÖPEK ÖLEBİLİR"

Yaklaşık 70 köpeğin zehirlendiğini, şuan itibariyle himayelerinde ise 308 köpek olduğunu belirten Özkan, "Birçok köpeğimiz de kayıp. Sabaha kadar birçok ölüm vakasıyla karşılaşabiliriz. İnsanlara sesleniyorum; orman içinde zor şartlarda hayvanları yaşatmaya çalışırken, hayvanları zehirlemek hangi dine, hangi insanlığa sığıyor? İnsanları biraz duyarlı olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

10 KÖPEK KLİNİĞE GÖNDERİLDİ

Köpeklere müdahale eden veteriner hekim Devrim Baykal ise, şunları söyledi:



"Bu olaydan saat 16.00 sıralarında haberdar oldum. Anadolu yakasında oturuyorum. Hemen buraya geldim. Ormanda zehirlenmiş halde bulunan köpekler de teker teker buraya getirildi ve serum taktık. Köpeklerin neden zehirlendiğini bilmediğimiz için panzehir olacak maddeleri kullandık. Bir köpeğimiz öldü. 10 köpeği kliniğe sevk ettik. Buradakilerin çoğu yemek yemeye başladı. İnşallah daha kötü gitmeyecek."

Hayvanseverler, sabaha kadar köpeklerin başında nöbet tutacaklarını da kaydetti.