Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert bir dille eleştirdi. İsim vermeyeceğini ancak robot resminden tanınacağını söyleyerek Kılıçdaroğlu’nu tarif eden Erdoğan, “Dosya işportacılığı yaparak siyasi istikbal sağlayamazlar. Defalarca mahcup olduğun bu yöntemden vazgeç ya da kılavuzunu değiştir. Yanlış kılavuzlar seçiyorsun.” dedi.

        Asya Termal Otel’de AK Parti Kızılcahamam Kampı’nın kapanış konuşmasını yapan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’a ‘köstebek’ suçlaması yapan Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. Türkiye büyüdükçe onların küçüldüğünü, Türkiye’nin itibarı yükseldikçe onların yere düştüğünü söyleyen Erdoğan, “Küçük düşünüyor, milletimizle arasındaki duvarı aşamıyorlar. Asabileşiyor, zaman zaman saldırgan hale geliyorlar. Dosya işportacılığı yaparak siyasi istikbal sağlayamazlar.” sözleriyle ana muhalefet partisi liderine yüklendi.
        Kendi üstlerini başlarını temizlemeden AK Parti’ye çamur atmaya çalışanların haline üzüldüğünü belirten Erdoğan, “Bizim ana muhalefet partimizin halini gördükçe çılgına dönüyor, ben de onların haline acıyorum. Böyle muhalefete can feda diye düşünüyorum, ama acıyorum.” diye konuştu.

‘YAMYAMLARI DOYURAMIYORUM’ SÖZÜNÜ DUYSANA

        “İsim vermeyeceğim ama siz robot resmini tanıyacaksınız.” sözleriyle salondakileri güldüren Erdoğan, 'siyaset kirlendi' açıklaması yapan Kılıçdaroğlu’nu ‘haya’ etmeye davet etti.
        Kılıçdaroğlu’nu eski CHP Çankaya Belediyesi Başkanı Muzaffer Eryılmaz’ın sözleriyle vuran Erdoğan, şöyle konuştu: “Bütün Türkiye’nin duyduğu, kendi partisinin ifadesiyle 'yamyamları doyuramıyorum' sesini duyar da ses verir ya... Daha önce kaç defa içi boş dosyaları havada salladın. Bu dosyalardan bir şey elde edemedin. Sayın Atalay için salladığın dosyayı Kayseri Büyükşehir Belediyesi için salladın. Sayın Yazıcı için de sallamıştın. Saçma sapan elektronik mailden meydan meydan dolaşmıştın. Gerçek ortaya çıkınca 'bir köstebek beni yanılttı' dedin. Özür bile dilemedin. Defalarca mağlup olduğun bu yöntemden vazgeç ya da kılavuzunu değiştir. Yanlış kılavuzlar seçiyorsun.”

BAKAN YARDIMCILARI ATANACAK
        Bakan yardımcılığı kurumunun milletvekillerinin kendi illerindeki sorunları çözmek için hayata geçirildiğini söyleyen Erdoğan, bakan yardımcılarının danışmanlar grubuyla çalışacağını, atanmayan bakan yardımcılarının da en kısa sürede atanacağını belirtti.