İdrar yollarından rahatsızlanan hastadan 105 gram ağırlığında ve 8 santimetre uzunluğunda taş çıkartıldı. Özel Neon Hastanesi Üroloji Uzmanı Erkan Hirik, mesaneden çıkartılan taşın eşine az rastlanır bir büyüklükte olduğunu söyledi.
        Erzincan’ın Refahiye ilçesine bağlı Bostandere köyünde oturan evli ve 2 çocuk babası Tufan Muslu, idrar yollarından 4 yıl önce rahatsızlanarak hastaneye başvurdu. İstanbul’da gittiği bir hastanede Muslu’ya idrar torbasında taş olduğu teşhisi konuldu. Burada tedavi olamayan Tufan Muslu memleketine geri döndü.
        Yaklaşık 20 gün önce idrar yollarından yeniden rahatsızlanan Muslu, Özel Neon Hastanesi'nde Üroloji Uzmanı Erkan Hirik tarafından muayene edildi. Muslu’nun çekilen filmlerinde idrar yollarında büyük bir taş olduğu fark edildi. Ameliyata alınan ve yaklaşık 2 saat süren operasyonun ardından Tufan Muslu’nun mesanesinden 8 santim büyüklüğünde 105 gram ağırlığında taş çıkarıldı. Başarılı geçen ameliyatın ardından taşı görünce şaşkınlığını gizleyemeyen Muslu, “Sağ olsun hocam beni bu dertten kurtardı.” dedi.
        Uzman Doktor Ekan Hirik, hastanın idrar yapmakta zorlanma şikayeti ile kendilerine geldiğini belirterek, “Çekilen filmlerde prostatla birlikte mesanede çok büyük bir taş gördük. Ameliyatla aldık. Bu tür taş hastalığı sık rastlanılan bir durumdur. Ama çıkardığımız taş ebadı 8x6 santim. Bu ebatlar benim meslek hayatımda gördüğüm en büyük taş ebadıdır. Sanırım ebadı itibari ile çok nadir görülen bir durum.” şeklinde konuştu.