Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde öldürülen kimya mühendisi Engin Yıldırım'ın, iki yıl önce evlendiği ve 4 aylık Deniz isminde bir kız bebeği olduğu öğrenildi. Van'da yapılan otopsinin ardından İzmir'e gönderilen Yıldırım'ın cenazesi, Buca ilçesi Kuruçeşme Cemevi'nde kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

Engin Yıldırım, öğretmenliğe yaklaşık bir ay önce atanan ve Vali Erdoğan Gürbüz İlköğretim Okulu'nda rehber öğretmen olarak göreve başlayacak olan eşi Sevcan Yıldırım'a destek olmak ve ev tutmasına yardım etmek için çalıştığı yerden izin alarak, 13 Eylül 2011'de birlikte Yüksekova'ya gitti. Dün (27 Eylül) eski cezaevi kavşağında eşi ve onun arkadaşı Hülya Kutlar'la yemekten döndüğü sırada, saat 18.30 sularında Kutlar Apartmanı'nın önünde silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı.

Olay yerinde bulunan Hülya Kutlar adlı vatandaş da kurşunların sekmesinden dolayı bacağından hafif yaralandı. Cankurtaranla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yıldırım kurtarılamadı. Kimya mezunu olan Engin Yıldırım'ın, İzmir'in Aliağa ilçesindeki bir rafineride işletme operatörü olarak çalıştığı öğrenildi.