ZONGUDAK'ta, bazı meslek örgütlerine üye yaklaşık 40 kişilik grup, TBMM'de görüşülen Irak ve Suriye'deki örgütlerden gelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini içeren Başbakanlık tezkeresine tepki gösterdi.
Madenci Anıtı önünde toplanan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Türk Tabipler Birliği üyeleri, 'Savaşa değil emekçiye bütçe', 'Yaşasın halkların kardeşliği' sloganları attı. Zonguldak Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, emek ve meslek örgütleri olarak hükümete Irak ve Suriye'de savaş yetkisi verecek tezkereye karşı olduklarını belirterek, şöyle dedi:
"Bu tezkerenin TBMM'den onay almasına karşı demokratik tepkimizi alanlarda göstereceğiz. AKP'nin savaş tezkeresine 'hayır' diyoruz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırları dışındaki askeri operasyonlara dahil olmasına ilkesel olarak karşıyız. Türkiye'nin komşu ülkelerle ve halklarla barışçı bir ilişki kurması gerektiğine inanıyoruz. Yine İlkesel olarak emperyalist koalisyon güçlerinin bölgede yaptığı askeri operasyonların niteliği ve sonuçları ortadadır. Hükümetin mezhepçi IŞİD terörüne karşı duruşunu samimi bulmuyoruz. Barış ile demokrasi ile özgürlük ile kardeşlik ile derdi olan bir iktidara verilecek savaş tezkeresine karşı direnmek bizim için bir görevdir."
Kalabalık, açıklamanın ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI