ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde 19 yaşındaki Gizem Ergün, yolun karşısına geçerken halk otobüsünün çarpması sonucu ağır yaralandı. Yardıma koşanlar, genç kızın bilincini açık tutmak için konuşturmaya çalıştı.
Kaza, Müftü Mahallesi Çetin Apatay Bulvarı üzerindeki Göztepe Köprüsü altında meydana geldi. 35 yaşındaki Gündüz Ç. yönetimindeki 67 M 9274 plakalı özel halk otobüsü yolun karşısına geçen Gizem Ergün'e çarptı. Otobüsün ön camına kafasını vuran Ergün, ağır yaralandı. Vatandaşlar, yardımına koştukları genç kızın ambulans gelene kadar konuşturarak bilincini açık tutmaya çalıştı. Bir kişi ise elindeki atkı ile genç kızın kafasında kanayan bölgesine tampon yaptı. Kaza yerine gelen 112 Acil Servis ekibindeki sağlık görevlilerinin ilk müdaheleyi yaptığı Ergün, ambulansla ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Ergün'ün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Genç kızın yola nasıl çıktığını görmediğini ifade eden halk otobüsü sürücüsü Gündüz Ç. ise ifadesinin alınması için polis karakoluna götürüldü. Genç kıza yardıma koşan Burhan Önder, "Bayan buradan karşıya geçecekti herhalde. O anda halk otobüsü vurdu. Yere düşer düşmez yardımına koştuk. Başında kanama var. İnşallah bir şeyi yoktur. Burası insanların çok kullandığı bir yol. Biraz daha dikkat edilmesi lazım" dedi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
FOTOĞRAFLI