İbrahim MAŞE-Mustafa İNSAN/ MERSİN, () - MERSİN'de Kadın Platformu üyesi kadınlar, Ezidi halkını katleden IŞİD terör örgütünü ellerine bağladıkları zincirler ve ayaklarına sürdükleri kanı anımsatan kırmızı boya ile protesto etti.
Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde bulunan Atıf Yılmaz Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kadın, Ezidi kadınlara sahip çıkarak IŞİD'i protesto etti. 'IŞİD'in Karanlığına İnat Kadınlar Dünyayı Aydınlatacak' yazlılı pankart taşıyan kadınlardan 6'sı, siyah giyerek ellerine zincir vurdu ve ayaklarını kanı temsil eden kırmız boyaya batırdı.
'Ezidi Kadınlar Satılamaz', 'Şengal Halkı Yalnız Değildir', sloganları atan kadınlar, 'Ezidi Kadınlar Yalnız Değildir', 'IŞİD'tiniz mi Kadınlar Ölüyor' yazılı dövizler taşıyarak yürüyüşe geçti. Ellerinde döviz ve meşale taşıyan kadınlar, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden yolu trafiğe kapatarak, 1 kilometre uzaklıktaki Barış Meydanı'na yürüdü. Meydanda sloganlarına devam eden kadınlardan birbirlerine zincirlenmiş olanlar, Şengal'de katledilen kadınlara dikkat çekmek için ayaklarını kırmızı boyaya batırdı. Bir süre sonra zincirlerinden kurtularak yürümeye başlayan kadınlar, arkalarında bıraktıkları kırmızı ayak izleri ile Ezidiler için özgürlük istedi.
Kadınlar adına açıklama yapan Yüksel Kapıkıran, "Ortadoğu'da bitirilmek istenmeyen bir savaş var. Başta petrol olmak üzere, bölgenin tüm kaynakları üzerinde gelişen paylaşım savaşında en çok yoksul halklar, kadınlar ve çocuklar etkilenmektedir. Bugün Suriye, Rojava, Şengal ve Gazze'deki durum ortadadır. Kitle katliamlarının son örneği IŞİD çetesi üzerinden Şengal'de Ezidi halkına yönelik yapılandır. IŞİD çetesini hegemonik güçler bir araya getirip öne sürmüş, başta Suudi Arabistan, Katar yönetimleri ve AKP olmak üzere bir çok gücün desteklediği ve bazı yerel gerici güçlerin de parçası olduğunu kanıtlamaktadır" dedi. Konuşmanın ardından bir süre eylemlerine devam eden kadınlar, olaysız şekilde dağıldı. 

FOTOĞRAFLI