İSTANBUL Büyük Şehir Belediye Zabıta ekipleri, Kız Kulesi karşısındaki seyyar çaycıların mangal semaverlerine el koyup bölgeden uzaklaştırdı.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, saat 02.00 sıralarında Üsküdar, Salacak Sahili, Kız Kulesi karşısında bulunan kayalıklarda mangal semaverle çay satan seyyar satıcılara operasyon düzenledi. Yaklaşık 100 zabıtanın katıldığı operasyonda seyyar satıcıların semaver ve çaydanlıklarına el konuldu; semaver içinde bulunan ateş ise deniz suyu yardımıyla söndürüldü. Daha sonra da seyyar çaycılar bölgeden uzaklaştırıldı.

"BİZ EKMEĞİMİZİN PEŞİNDE KOŞUYORUZ"

Seyyar çaycılık yapan bir kadın, "Ben 2 çocuk okutuyorum. Üniversiteye gidiyorlar eşim asgari ücret alıyor. Bu asgari ücretle ben 2 çocuğu nasıl okutacağım? Devletimiz '3-4 çocuk yapın' diyor. 3-4 çocuğum olsa nasıl bakacağım onlara. Bugün zabıtalar geldi; biz de toplanıp gittik. Ne var ne yok aldılar. Zaten korka korka yapıyoruz. Biz devleti mi soyuyoruz kötü bir iş mi yapıyoruz? Biz ekmeğimizin peşinde koşuyoruz. Bu bizim mesleğimiz ölsem de bu çayı açacağım. Beni assalar da kesseler de açacağım" dedi.

FOTOĞRAFLI