ADANA, () -ADANA'da, yetiştirme yurdunda kalan kız çocuklarını uyuşturucuya alıştırıp zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.
Adana Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, psikolog eşliğinde geçen hafta yurttan kaçan 16 yaşındaki Ç.E.'nin ifadesini aldı. Genç kız, yurttan kaçtıktan sonra bir eve gittiğini, burada önce vücuduna eroin verildiğini, daha sonraki günlerde de zorla fuhuş yaptırıldığını iddia etti.
Yurttan kaçan kızları, daha önce yurtta kalan ve fuhuş yapan 25 yaşındaki Gülşah Ş.'nin kandırdığı, 54 yaşındaki İsmail T.'nin de uyuşturucu verip, fuhuş yaptırdığı bilgisine ulaşan polis, bu yönde çalışma başlattı. Ekipler, merkez Seyhan İlçesi'nde bire eve düzenlediği baskında, Gülşah Ş. ile İsmail T.'yi yakaladı. Evde yapılan aramada, ruhsatsız 1 tabanca, av tüfeği, enjektör ve cinsel gücü artırıcı hap bulundu.
Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınan Gülşah Ş.'nin 18 yaşına kadar yurtta kaldığını, yurttan kaçtığı sırada tanıştığı İsmail T.'nin kendisini uyuşturucuya alıştırıp, fuhuşa sürüklediğini, daha sonra da birlikte hareket ettiklerini söylediği öğrenildi. Şüpheliler ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.