'İMKANSIZLIKTAN ÇOCUĞUMUZU GÖNDERDİK'
Aladağ'da çıkan yangında yaşamını yitiren 5'inci sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Bahtınur Baş'ın amcası Kemal Baş, çocuklarını yurda imkansızlıktan gönderdiklerini söyledi. Ölen 8'inci sınıf öğrencisi Sevim Köylü'nün babası Mehmet Köylü ise kızına yurtta bulaşık yıkattıklarını söyleyerek, "Güvensiz bir yurt. Sorumlular hesabını versin. Devlet yurdu  yıkıldığı için buraya gönderdik" dedi.
Hayatını kaybedenlerden 8'inci sınıf öğrencisi Zeliha Avcı'nın babası Ali Avcı da, acılarının büyük olduğunu sorumlulardan mutlaka hesap sorulması gerektiğini belirterek, "Kendi imkanlarıyla yardım toplayan bir kuruluşmuş. Süleymancıların yurdu deniliyor. Onlar çocuğumu ihmallerinden yaktılar. Elektrik kontağından mı çıktı yangın, artık nasıl yandı, bir şey mi patladı hiç bir şeyden haberimiz yok" diye konuştu.
Bir kızını kaybeden diğer kızı da tedavi gören anne Hatice Yetim ise konuşacak durumda olmadığını söyleyerek gözyaşı döktü.
ABLASIYLA AYNI YAŞTA ÖLDÜ
Yurt faciasında hayatını kaybedenlerden yine 8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Semanur Aydoğdu'nun 6 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü, 3 yıl önce de ablası Esra'nın aynı yaşta bir atın çifte atması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Semanur'un bir akrabası, "Aynı acıyı ikinci kez yaşadık. Ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Perişan olduk. Sorumlular hesabını versin. Merdivenli itfaiye aracı olsaydı bu kadar insan ölmezdi" dedi.

Fatih KARAÇALI/ADANA, ()-

FOTOĞRAFLI