DERNEK YÖNETİCİLERİNE DE GÖZALTI
Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 10 kız öğrenci, 1 küçük yaşta çocuk ve 1 eğitmen olmak üzere 12 kişinin ölümü, 22 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan yangınla ilgili Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, olayın meydana geldiği Özel Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu'ndaki görevliler ile yurdun sahibi olan Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği yöneticileri olmak üzere toplam 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini bildirdi.
Soruşturma kapsamında öğlen saatlerine kadar 7 kişi gözaltına alınırken, haklarında gözaltı kararı verilen 1 kişinin hastanede tedavisinin sürdüğü, 6 kişinin de arandığı belirtildi.
MİLLİ EĞİTİM BAKANI: DERS ÇIKARACAĞIZ
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile birlikte yanan yurt birasında incelemelerde bulundu. Çıkışta basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Yılmaz, "Biz bu olaydan ders çıkaracağız. Böyle bir acıyla bir daha karşılaşmayalım, evlatlarımızı kaybetmeyelim" dedi.
Bir gazetecinin yurtla ilgili son denetlemenin haziran ayında yapılıp yapılmadığına ilişkin sorusu üzerine Bakan Yılmaz şunları söyledi:
"O denetlemede hiç bir olumsuzluk ifade edilmedi. Bir yıl önce genel denetleme vardı. Yılda iki sefer idari amiriyle denetleme yapılıyor. Orada bir sıkıntı yok. 6 ay önce yani haziran ayında da yapılan denetlemede de bir sıkıntı yok. Savcılarımız burada. Adli ve idari soruşturma sonucunda bu olaydan ders alacağız. Bir daha tekerrür etmemesi için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışacağız. Evlatlarımız için öğrencilerimiz için. Ülkemizin geleceği onlar."
YİBO KAPATILINCA
Bu arada Aladağ İlçesi'nde 2001 yılında yatılı öğrenciler için açılan Sinanpaşa Pansiyonlu İlköğretim Okulu açıldı. Bu okul 2006 yılında Sinanpaşa Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) olarak eğitim öğretime devam etti. Eğitimde 4+4+4 sistemine geçilmesiyle 2012 yılında 3 bloktan oluşan YİBO’nun bir bloku Sinanpaşa İmam Hatip Ortaokulu’na, bir bloku Sinanpaşa İlkokulu’na bir bloku da Sinanpaşa Ortaokulu’na tahsis edildi.
YİBO’unun kapatılması, bu arada yatkılı bölümün de kullanılmaz hale gelmesiyle, yatılı öğrencilerin dün akşam yangında 12 cana mezar olan Özel Kız Öğrenci Yurdu’na nakledildiği ileri sürüldü.

FOTOĞRAFLI