SORUŞTURMAYI 3 SAVCI YÜRÜTÜYOR
Yangınla ilgili Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yapılan yazılı açıklamada soruşturmanın 3 Cumhuriyet savcısı tarafından yürütüldüğü belirtilerek şöyle denildi:
"Herkesi derin bir üzüntüye boğan elim olayla ilgili olarak ivedilikle başlatılan soruşturma kapsamında, yangına ilişkin herhangi bir ihmalin bulunup bulunmadığı, varsa bu kişilerin tespiti ve şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmaları amacıyla 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Cumhuriyet Savcıları eşliğinde teknik bilirkişilerle birlikte yangının meydana geldiği öğrenci yurdunda incelemelerde bulunulmuş, ayrıca Adana Emniyet Müdürlüğü ve Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri ile Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye görevlilerince delil tespitine yönelik çalışmaları devam etmektedir. Soruşturma kapsamında, öğrenci yurdunda görevli olan 8 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, yangına ilişkin ihmali olan fail ya da faillerin ortaya çıkarılmasına yönelik soruşturmanın çok yönlü olarak devam etmektedir."
EĞİTİM-SEN: GÖZALTINA ALINDIK
Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz ve sendika üyeleri bir araya gelerek yurt yangıyla ilgili değerlendirme yaptı. Başkan Karagöz, inceleme yapmak ve ailelere destek olmak için bir heyet halinde gece yangın yerine ulaştıklarını belirterek şöyle dedi:
"Olay yerine ulaştığımızda Başbakan Yardımcısı ve bakanların geleceğini öğrendik. Bu sırada hiç bir bilgilendirme ve uyarı yapılmadan yanlarımıza gelen polisler kollarımıza girerek bizleri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürerek gözaltına aldı. Bakanların olay yerinden ayrılmasının ardından saat 04.00'da heyet üyeleri serbest bırakıldı. Bu katliamın sorumluları yargı önüne çıkartılmalı ve hesap sorulmalıdır."

FOTOĞRAFLI