Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), () - ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde akraba ziyaretine giden 3 kişinin içinde bulunduğu cip, yolu kısaltmak için denizle derenin buluştuğu yerden geçmek isterken dalgaların zemini yumuşatması nedeniyle suya gömüldü. Araçtaki 3 kişi ise son anda kurtuldu.
Kemer'e bağlı Kiriş Mahallesi'nde işyeri bulunan 26 yaşındaki Murat A., eşi aynı yaştaki B.A. ve bir kadın akrabaları, Çamyuva Mahallesi'ne gitmek için dün saat 21.00 sıralarında Murat A.'nın kullandığı 07 KBA 10 plakalı ciple yola çıktı. Yolu kısaltmak isteyen Murat A., iki mahalle arasındaki Ağva Deresi'nin denize döküldüğü bölgeden karşıya geçmek istedi. Şiddetli yağış ve rüzgarın etkisiyle dalgaların yumuşattığı zeminden ciple geçmeye çalışırken, araç kaymaya başladı. Cipin kontrolünü kaybettiğini anlayan Murat A., eşi ve diğer yakını araçtan son anda çıktı. Cip ise dakikalar içinde dere tarafına doğru suya gömüldü.
İhbar sonrası olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri yönlendirildi. Sağlık durumları iyi olan kazazedelere ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapılırken, aracın kurtarılması için sivil dalgıç Suat Karaman'dan destek istendi. Şiddetli yağmur, rüzgar ve 2 metreyi bulan dalgaların içinde cipi bulmaya çalışan Karaman, yaklaşık 1 saatlik uğraşları sonucu aracın yerini tespit etti. Araç vinç yardımıyla sudan çıkarılıp çekiciye yüklenerek götürüldü.

FOTOĞRAFLI