KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde geçen 28 Ekim'de, trafikte yol vermeme tartışmasında 25 yaşındaki Özkan Seçkin'i tabancayla öldürüp, arkadaşı 36 yaşındaki Osman Dilber'i yaralayan, 18 yaşındaki Mustafa Ergün polis tarafından yakalandı. Ergün, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Olay,  geçen 28 Ekim günü saat 23.00 sıralarında İstasyon Caddesi'nde meydana geldi. Osman Dilber, Özkan Seçkin ve diğer 3 arkadaşıyla bir barda alkol aldıktan sonra  yönetimindeki 42 UV 443 plakalı otomobiliyle gezmeye başladı. Kevser Sokak'ta trafik ışıklarında duran otomobilin yanında Mustafa Ergün'ün kullandığı otomobil durdu. İddiaya göre, Ergün ve Özkan Seçkin arasında yol verme yüzünden tartışma başladı. Tartışma küfürleşmeye dönüşünce Mustafa Ergün, belindeki tabancayı çıkararak aracının içinden Özkan Seçkin ve Osman Dilber'e kurşun yağdırdı. Yanında babası Osman Ergün de bulunan Mustafa Ergün, otomobille olay yerinden kaçtı. Özkan Seçkin olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan Osman Dilber Akşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Olaydan sonra çalışma başlatan Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 50'ye yakın güvenlik kamerasını inceledi. Yapılan incelemede aracın plakasını  belirleyen polis, sürücünün de Akşehir Ticaret Lisesi mezunu Mustafa Ergün olduğunu belirledi. Bunun üzerine Ergün, saklandığı bir evde babası Osman Ergün ile birlikte gözaltına alındı. Ergün'ün yapılan sorgulamasında, babasıyla birlikte bir gazinoda alkol aldıktan sonra trafikte karşılaştığı kişilerin yol vermediğini, küfürleşme olunca da ateş ettiğini söylediği öne sürüldü. Mustafa Ergün, dün çıkarıldığı Akşehir Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FOTOĞRAFLI