Hakan TÜRKTAN / ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de evinin tuvaletinde doğurduğu erkek bebeğini 8 yerinden bıçaklayıp öldürerek, poşete koyup boş araziye attığı iddiasıyla yargılanan evli 2 çocuk annesi 34 yaşındaki Sibel Uysal ömürboyu, bebeğin babası eşi 34 yaşındaki Eren Uysal ise ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, Aşağı Söğütönü Mahallesi'nde 25 Nisan 2015 tarihinde meydana geldi. Odun toplamaya çıkan 3 genç, boş arazide poşet içerisinde bebek cesedi buldu. Kadın eteğine ve paspasa sarılıp poşet içerisine konulmuş cesette 2'si boğazda olmak üzere toplam 8 kesi izine rastlandı.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri bebek cesedine sarılı olan kadın eteğinin üzerindeki barkottan İstanbul'daki üretici firmayı belirledi. Barkottaki seri numarasından eteğin Eskişehir'deki bir şirkete gönderildiği, bu şirketten de Tepebaşı Belediyesi'nin dar gelirli kişilere dağıtılmak üzere satın aldığını belirleyen polisler, belediyeden giysi yardımı alanlardan evli 2 çocuk annesi Sibel Uysal'ı gözaltına aldı. Bebeği kendisinin boş araziye atığını itiraf eden Sibel Uysal ile eşi Eren Uysal, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
BEBEĞİ ALDIRMASINI İSTEMİŞ
İddiaya göre maddi durumu iyi olmayan Eren Uysal, eşinin 3'üncü çocuğa hamile olduğunu öğrenince bebeği aldırmasını istedi. Ancak eşi Sibel Uysal buna yanaşmadı. Bebeğin doğması üzerine de Eren Uysal'ın baskısıyla çift bebeği bıçaklayarak öldürüp, poşete koyarak boş araziye attı.
'ANNELER GÜNÜNÜ ÇOCUKLARIMLA GEÇİRMEK İSTİYORUM'
Sibel ve  Eren Uysal çiftinin yargılanmasına 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Sibel Uysal ile eşi Eren Uysal katıldı.
Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Sibel Uysal doğum yapıncaya kadar hamile olduğunu bilmediğini, tuvaletteyken doğum yaptığını söyledi. Sibel Uysal kendisinin suçsuz olduğunu, eşi Eren Uysal'ın bebeği öldürdüğünü öne sürdü. Sibel Uysal savunmasında, "Tek suçum hamile olduğumu bilmememdi. Diğer çocuklarıma bugüne kadar çok iyi baktım. Onları hiç ihmal etmedim. Anneler Günü'nü çocuklarımla geçirmek istiyorum" dedi.
BABA: İFTİRA ATIYOR
Eren Uysal ise, "Bu suçu ben işlemedim. Olayı polislerden öğrendim ve olaydan haberim yoktu. Eşime boşanma davası açtım. Bu nedenle bana iftira atıyor. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.
2'nci Ağır Ceza Mahkeme heyeti anne Sibel Uysal'ı 'yeni doğan bebeğini öldürmek' suçundan önce ağırlaştırılmış ömürboyu cezasına çarptırdı. Eşinin de olayla ilgisinin olduğunu ortaya çıkarması nedeniyle cezayı ömür boyu hapse indiren mahkeme, baba Eren Uysal ise 'yeni doğan bebeğini öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırdı.

FOTOĞRAFLI