AKSARAY'da yalnız yaşayan 85 yaşındaki Emine Sokum, abdest almak için girdiği banyonun kapısı açılmayınca 5 saat mahsur kaldı. Yaşlı kadın çağrılan polis ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Olay, dün Coğlaki Mahallesi Çiçekler Apartmanı 1'inci katında meydana geldi. Eşi yıllar önce ölen ve gözleri iyi görmeyen Emine Sokum, abdest almak için banyoya girdi. Çıkmak isteğinde kapıyı açamadı. Sokum, duvarlara vurup, bağırarak komşularından yardım istedi. Sesleri duyan komşuları polis, itfaiye ve sağlık görevlilerine haber verdi. İtfaiye ekipleri balkon kapı camını kırıp içeri girdi. Evde Sokum'u arayan itfaiye ekipleri, banyoda mahsur kaldığını fark etti. Güçlükle kapıyı açan itfaiye erleri yaşla kadını yaklaşık 5 saat mahsur kaldığı banyodan çıkarttı. Sağlık görevlileri yaptığı kontrolde Sokum'un herhangi bir sağlık sorunun olmadığını belirledi.
Kurtulduktan sonra gözyaşlarını tutamayan Sokum, ''Kapıyı açmak, kırmak için vura vura ellerim ayaklarım kırıldı. O kadar bağırıyorum, kimse duymadı beni'' dedi. "Kimsen yok mu?" sorusu üzerine yaşlı kadın ''Allahım var '' dedi. Sokum, sağlık kontrolünün ardından yatağına yatırıldı.

FOTOĞRAFLI