Mustafa İNSAN/ MERSİN () - MERSİN'de 85 yaşındaki Ali Erdoğan Öner'i bıçakla öldürüp, 30 lirasını gasp eden cezaevi firarisi 45 yaşındaki Ömer Bülent Yalçın, çorba içerken yakalandı. Evdeki 7 bin lira parayı bulamadığı belirlenen katil zanlısı, kendisini yakalayan polislere teşekkür etti.
Merkez Yenişehir İlçesi Aydınlıkevler Mahallesi'nde oturan Ali Erdoğan Öner'den haber alamayan yakınları 20 Haziran'da evine geldi. Kapıyı çilingir yardımıyla açtıran yeğenleri Öner'in kanlar içinde cesedini buldu. İhbar üzerine olay yerine gelen ekiplerin yaptığı incelemede Öner'in 2 gün önce 4 bıçak darbesiyle öldürüldüğü belirledi. Polis, çevredeki tüm güvenlik kameralarını alarak inceleme yaptı. Öner'in evine birçok suçtan sabıkası olan ve Sinop Yarı Açık Cezaevi'nden firar ettiği için aranan Ömer Bülent Yalçın'ın girip çıktığı belirlendi. Polis peşine düştüğü şüpheliyi dün olay yerine 200 metre uzaklıktaki bir lokantada çorba içerken yakaladı. Polise, "Siz beni nasıl buldunuz? Sizlere teşekkür ederim" diyen katil zanlısı Yalçın, olaydan 15 gün önce Öner'in çeşmelerini tamir ettiğini, parasız kalınca da tamir ettiği çeşmeleri kontrol etme bahanesiyle eve girip cinayeti işlediğini itiraf etti. Öner'in cebindeki 30 lirayı da aldığını belirten katil zanlısı, adliye sevk edilirken gazetecilere, "Çok pişmanım olmasını istemezdim. Polis ağabeyler beni nasıl yakaladı anlayamadım onlara teşekkür ederim" diye konuştu. Zanlının evde aramasına rağmen Öner'in 7 bin lirasını da bulamadığı belirlendi.
Bu arada katil zanlısı Yalçın'ın sosyal paylaşım hebasında, 'Demiştim reklamlar bitti diye', 'Ölmek veya öldürmek isteyen, buyursun film başladı', 'Azrail'e çelme atıyorum. Herkes akıllı olsun' ve 'Bundan sonra herkes payına düşeni alır" gibi paylaşımları ise dikkat çekti.

FOTOĞRAFLI