BURSA'da, ödünç verdiği kolyesini geri alamadığı gerekcesiyle tartıştığı Burhanettin Çalışkan'ı bıçaklayarak öldürüp, yanında bulunan Kadir Altınok'u yaraladığı öne sürülen İsa Arı yargılandığı Bursa 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce yaşının da küçük olması nedeniyle 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ölen Çalışkan'ın avukatlarının yaptığı itiraz sonucu Yargıtay, verilen cezayı, sanığın cinayeti işlediği günkü yaşının Adli Tıp Kurumu'nca tesbit edilmesi için bozdu. Yapılan yaş tesbitinde Arı'nın olay günü yaşınan 17 değil 19 olduğu tesbit edildi. Bunun üzerine tekrar hakim karşısına çıkan Arı bu kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 'Tahrik' ve sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti bu cezayı 20 yıla düşürdü. Mahkeme Arı'ya ayrıca, yaralama suçundan 5 ay hapis ve 2 bin 240 lira para cezası verdi.
Merkez Osmangazi İlçesi'nde 2012 yılında meydana gelen olayda, İsa Arı, iddiaya göre ödünç verdiği gumuş kolyesini alamadığı 17 yaşındaki Burhanettin Çalışkan ile yanında bulunan arkadaşı Kadir Altınok'u bıçakladı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Çalışkan yaşamını yitirirken, Altınok ise tedavisinin ardından taburcu edildi. Hakkında, Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten adam öldürmek' ve 'Adam yaralamak' suçlarından dava açılan İsa Arı yargılandığı mahkemece olay anında yaşının küçük olması nedeniyle 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ölen gencin avukatlarının yaptığı itiraz sonucu Yargıtay davayı, sanığın Adli Tup Kurumu'nda yaş tesbitinin yapılması gerekçesiyle bozdu. Bunun üzerine gerçekleştirilen yaş tesbitinde Arı'nın olay anındaki yaşının 19 olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine bir kez daha aynı mahkemede yargılanan Arı, son sözü olarak, şöyle dedi:
"Burhanetti'ne kolyemi ödünç vermiştim. Bana iade etmedi. Olay günü karşılaşınca küfür etti. Zoruma gittik. Bende onu ve arkadaşını yanımda bulunan bıçak ile yaraladım. Sonrada öldüğünü öğrendim."
Mahkeme heyeti Arı'yı önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Tahrik ve sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti bu cezayı 20 yıla düşürdü. Mahkeme İsa Arı'yı, Kadir Altınok'u yaraladığı içinde 2 bin 240 lira para ve 5 ay hapis cezasına da çarptırdı.

FOTOĞRAFLI