ADANA'nın Kozan İlçesi'nde yasak aşk yaşadığı iddia edilen kuzenin eşi 1 çocuk annesi 25 yaşındaki Sema Yıldırım'ı av tüfeğiyle vurarak öldürdükten sonra intihar eden 24 yaşındaki Hayri Çığa'nın, genç kadın ilişkiyi bitirdiği için olayı gerçekleştirdiği ileri sürüldü.
Kozan'ın Karacaoğlan Mahallesi'nde dün saat 19.30'da bekar olan Hayri Çığa, 10 gün önce kendisini işten çıkartan dayısı Mehmet Yıldırım'ın lahmacun dükkanının arka sokağına 01 NK 954 plakalı otomobil ile geldi. Çığa, işyerinde birlikte çalıştığı dayısının oğlu H.'nin eşi Sema Yıldırım'ı telefonla yanına çağırdı. Otomobilin yanına gelen genç kadına, görgü tanıklarının ifadesine göre, el işaretleriyle bir şeyler anlatan Hayri Çığa, ardından otomatik tüfekle Sema Yıldırım'a ateş etti. Arka arkada 2 el ateş edip genç kadını öldüren Hayri Çığa, ardından aynı silahla kendi başına ateş etti.
İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği genç kadının öldüğü, Çığa'nın da ağır yaralı olduğu belirlendi. Hastaneye kaldırılan Hayri Çığa, yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. Yıldırım ve Çığa'nın cesetleri, Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.
TERK ETMİŞ
Sema Yıldırım'ın eşi H.'nin 1 ay önce özel güvenlik görevlisi olarak Adana'da bir firmada işe başladığı, genç kadın ile Hayri Çığa'nın birlikte çalıştıkları dönemde yasak aşk yaşandığı ileri sürüldü. Kadının Hayri Çığa'yı terk edip, artık görüşmek istemediği; ayrıca başka gerekçeler ileri sürerek onun işten çıkartılmasına neden olduğu iddia edildi. Hem terk edilen hem de işten atılan Hayri Çığa'nın cinayeti bu yüzden işleyip intihar etmiş olabileceği üzerinde duruluyor.
Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI