İZMİR'de 'yasadışı dinleme' yaptıkları iddiasıyla, aralarında birinci sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 32 tutuksuz sanığın yargılandığı 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava, Şubat 2016'ya ertelendi.
Emniyet mensuplarına yapılan yasadışı dinleme operasyonuyla ilgili davaya 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edildi. Duruşmada, haklarında 10 ila 961 yıl arasında değişen hapis cezaları istenen tamamı tutuksuz 32 polisten 14'ü ile iddianamede adı müşteki olarak geçen emniyet müdürü Ömer Aydın, tarafların avukatları hazır bulundu.
Kimlik tespitinin ardından yargılanan polislerin avukatları, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talep etti. Yaklaşık 15 dakika süren duruşmanın ardından mahkeme ara kararını açıkladı. Mahkeme Başkanı Hamdi Çiftçi, emniyet mensuplarının yargılanmasına neden olan dinleme talep yazılarının asıllarının mahkemeye gönderilmesi için İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne müzekkere yazılmasına, mahkemeye fotokopi belge ya da 'aslı gibidir' mühürlü belgelerin gönderilmemesine, aksi halde bunu yapan görevli hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Duruşma Şubat 2016'ya ertelendi.
Bazı sanıkların avukatı Ali Aksoy, duruşma sonrası yaptığı basın açıklamasında, hukukta fotokopi belgelerle yargılamanın olmayacağını belirterek, "Mahkemenin son kararı, davanın bu aşamaya kadar fotokopi belgelerle geldiğini bir kez daha gösterdi. Bu kadar emniyet mensubu fotokopi belgelerle mağdur edilmiştir" dedi.

FOTOĞRAFLI