Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, () - YARGITAY 14'üncü Ceza Dairesi, Erzurum'da 8 ve 10 yaşındaki 2 erkek yeğenine 3 yıl boyunca tecavüz eden 35 yaşındaki Suat D.'ye, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 56.5 yıl hapis cezasını onadı.
Aziziye İlçesi'nde yaşayan ve 2 erkek çocukları bulunan Öznur D. ile Murat D. ailevi nedenlerle boşanma kararı aldı. Ev kadını n Öznur D. bu gelişmenin ardından Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sosyal Hizmet Biriminden yardım alırken, o dönem yaşları 8- 10 arasında değişen çocukları S.D. ve R.D.'ye, kayınbiraderi Suat D.'nin 2009- 2012 yılları arasında tecavüz ettiğini ileri sürdü. Hastane başhekimliğinin ihbarı üzerine gözaltına alınan amca Suat D., 11 Mayıs 2012 günü tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevine konuldu.
'İFTİRA' DEDİ
Suçlamaları kabul etmeyen ve kendisine iftira atıldığını savunan amca Suat D., 15 Ocak 2013 günü Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan karar duruşmasında, yeğenleri S.D. ve R.D.'ye yönelik olarak yaptığı 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı 'suçundan' 41.5 yıl, her iki yeğenine karşı 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan da 15 yıl olmak üzere toplam 56.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
YARGITAY BOZDU, YİNE AYNI CEZA VERİLDİ
Kararın sanık avukatı tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi'nde incelendi. Yargıtay, mağdur çocukların çelişkili ifadelerde bulunmalarını ve ruh sağlıklarının bozulup bozulmadığına ilişkin tespitin zamanında yapılmamasını gerekçe göstererek kararı bozdu. Bozma kararı üzerine Suat D., yeniden 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başlandı. Aldırılan yeni raporda, çocukların ruh ve beden sağlığının bozulduğu belirlendi. 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi, 10 Haziran 2014 günü görülen duruşmada amca Suat D.'yi yine aynı suçlardan toplam 56.5 yıl hapis cezasına mahkum etti.
Yine sanık avukatının kararı temyiz etmesi üzerine aynı dairede dosya yeniden incelendi. Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi bu kez Suat D.'ye verilen 56.5 yıllık hapis cezasını onadı.

FOTOĞRAFLI