Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), () - EDİRNE’nin Keşan İlçesi’ne bağlı Gökçetepe Köyü’nde bir ahırdan 22 keçi çalan 38 yaşındaki H.K. ile aynı yaştaki M.Ö., jandarma tarafından yakalanacaklarını anlayınca 17’sini sattıkları hayvanlardan 5’ini kesip köpeklere yedirmek isterken yakalandı. H.K. ve M.Ö., sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.
Keşan’da H.K. ile M.Ö., Gökçetepe Köyü’nde Hüseyin Erik’e ait ahırdan 22 keçi çalarak, 17'sini 3 bin TL karşılığında 17’sini durumdan habersiz A.B.’ye sattı. İhbarı üzerine harekete geçen Keşan İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, yaptıkları operasyonda A.B.’nin satın aldığı 17 keçiye İzzetiye Köyü’nde el koydu. Şüpheliler H.K. ve M.Ö. yakalanacaklarını anlayarak ellerinde kalan 5 keçiyi kesip, köpeklere yedirmek istedi. Bu sırada H.K. ve M.Ö. Karasatı Köyü’ndeki ahırda jandarma tarafından gözaltına alındı.
Ahırda yapılan incelemede keçi postları ve çuvallara doldurulmuş etler ele geçirildi. Şüphelilerin yakalanmamak için hayvanlara ait küpeleri sobada yaktıkları tespit edildi Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından sevk edilen H.K. ve M.Ö. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Edirne Cezaevi’ne konuldu. Soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI