Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARABÜK'te, dini nikahlı yaşadığı kadından olan 1 yaşındaki çocuğuna nüfüs cüzdanı verilmediğini ileri süren 26 yaşındaki Ersin Türe, Valilik binasının 5'inci katındaki İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü penceresine çıkarak intihara kalkıştı.
Öğle saatlerinde meydana gelen olayda Ersin Türe, Karabük Valiliği binasının 5'inci katındaki İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nde 1 yaşındaki çocuğuna nüfus cüzdanı çıkarttırmak istedi. İddiaya göre resmi nikahları olmadığı gerekçesiyle çocuğuna kimlik çıkarılmayan Türe, odadaki pencereye çıkıp intihara kalkıştı.
Çalışanların haber vermesiyle gelen itfaiye ekipleri, atlama ihtimaline karşı yerde hava yastığı açarken, polisler de Türe'yi ikna etmeye çalıştı. Çocuğunu kimliği olmadığı için hastaneye götüremediğini söyleyen Türe, "Para için çıkmadım. İmam nikahlıyım diye çocuğuma kimlik çıkartmıyorlar. Kemik erimesi olan çocuğumu hastaneye götüremiyorum" dedi.
Bir polis memuru ile bir itfaiye eri, itfaiyenin merdivenli aracıyla yanına yaklaşıp Türe'yi ikna etmeye çalıştı. İtfaiye görevlisinin bacaklarından tuttuğu Türe, odadaki görevliler tarafından içeriye alındı. Türe, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

BD(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)