Ramazan ÇELİK/HATAY, () - HATAY Valisi Ercan Topaca, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından il genelinde başlatılan soruşturmalar kapsamında 1326 kişi hakkında işlem yapıldığını, bunlardan 100'ünün tutuklandığını söyledi.
Vali Ercan Topaca, düzenlediği bir basın toplantısıyla Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar 1022 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığını belirten Topaca, "Şu an itibariyle gözaltında olan kişi sayısı 108'dir. Bu rakam sürekli değişiyor. Bu kapsamda ilimizde 100 kişi tutuklanmıştır. Tutuklananlar arasında 22 askeri personel, 9 polis, 27 hakim, 14 cumhuriyet savcısı da bulunuyor" diye konuştu.
31 KİŞİ ARANIYOR
Soruşturmalar kapsamında 31 kişinin de arandığını ifade eden Topaca, şöyle devam etti:
"2 polis, 1 hakim, 1 savcı, 26 tane sivil, üniversiteden 1 personel olmak üzere toplam 31 kişi firari olarak aranmaktadır. 15 Temmuz'dan bugüne kadar hakkında işlem yapılan kişi sayısı bin 326'dır. Şu an itibariyle ilimizde Allah'a şükür ilimizde güvenlik anlamında, bu olaydan kaynaklanan risk oluşturacak bir husus bulunmamaktadır. Devletimiz, güvenlik kuvvetlerimiz bütün olaylara hakimdir, gerekli güvenlik tedbirlerini alıyoruz."

FOTOĞRAFLI