Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de uyuşturucu madde komasına girip ölen 22 yaşındaki Burak Sargın'ın cesedini kent dışına götürüp toprağa gömen arkadaşları 26 yaşındaki Cihan Orak, 25 yaşındaki Taner Aksüt, 24 yaşındaki Mehmet Pelit ve 21 yaşındaki Muhittin Sonayaz tutuksuz yargılandıkları mahkemede beraat etti.
Eskişehir'de bir kuaförde çalışan Burak Sargın, geçen 18 Ocak'ta ailesine "Ben işyerinden izin aldım, arkadaşlarla Kütahya'daki kaplıcalara gideceğiz" diyerek evden çıktı. Sargın ailesi daha sonra çocuklarından haber alamadı. Aile, Burak Sargın'ın bulunması için polis ve cumhuriyet savcılığına başvurdu. Polisin yaptığı araştırmada kayıp gencin en son arkadaşları Cihan Orak, Taner Aksüt, Mehmet Pelit ve Muhittin Sonayaz ile görüldüğü belirlendi.
ÖLÜNCE KORKUP GÖMMÜŞLER
Gözaltına alınan 4 kişi polislere, Burak Sargın'la Yeni Bağlar Mahallesi'ndeki kiralık bir apart dairede içki içip uyuşturucu madde aldıklarını, Burak'ın uyuşturucudan komaya girip öldüğünü, korktukları için de cesedi battaniyeye sarıp temin ettikleri bir aracın bagajına koyarak merkeze bağlı Kızılinler Köyü yakınlarında dağlık alanda gömdüklerini söyledi. Sargın'ın cesedi 19 Şubat 2014 tarihinde gömüldüğü yerden çıkartıldı. Cihan Orak, Taner Aksüt, Mehmet Pelit ve Muhittin Sonayaz çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya tutuksuz sanıklar Cihan Orak, Taner Aksüt, Mehmet Pelit ve Muhittin Sonayaz ile ölen Burak Sargın'ın babası Hüsnü Sargın katıldı.
Mahkeme heyeti İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen Burak Sargın'ın uyuşturucu komasından öldüğünün belirtildiği raporu okudu. Sanıklar rapora itirazları olmadığını, uyuşturucudan ölen Burak Sargın'ın cesedini korktukları için kent dışına götürüp gömdüklerini söyledi.
BABANIN SİTEMİ
Mahkeme heyeti Cihan Orak, Taner Aksüt, Mehmet Pelit ve Muhittin Sonayaz 'ın beraatına karar verdi. Ölen Burak Sargın'ın babası Hüsnü Sargın mahkeme heyetine "Oğlum kaybolduğu zaman bu sanıklara bir ay boyunca gittim. Ancak bana kendilerinden ayrıldığını, nerede olduğunu bilmediklerini söylediler. Tamam oğlum uyuşturucudan ölmüş olabilir ama, çocuğumu gömmüşler. Bunun için ceza almaları gerekir mi gerekmez mi, böyle bir kanun var mı, yok mu? bilmiyorum" dedi.
Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, baba Sargın'a karara itiraz etmek için 7 gün içerisinde temyize gidebileceğini hatırlattı.
FOTOĞRAFLI