Arzu KAYA/İSTANBUL, () MANKEN Tuğçe Kazaz'ın apartman girişinde unuttuğu dizüstü bilgisayarını çaldığı gerekçesiyle Kadir M. ve Murat D., hakkında hırsızlık suçlamasıyla 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

"BİR ZARARIM OLMADIĞI İÇİN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM"
Anadolu 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya hakkında zorla getirme kararı bulunan manken Tuğçe Kazaz katıldı. Duruşmada ifade veren Kazaz, olay günü apartman girişinde yanlışlıkla bilgisayarını unuttuğunu belirterek, "Eve girdim. Başlangıçta unuttuğumu farketmedim. Farkedince polisi aradım. Polis 10 dakika sonra beni aradı ve bilgisayarımın bulunduğunu ve 2 kişinin Kadıköy'de bilgisayarı satmak isterken yakaladıklarını söyledi. Bunun üzerine karakola gidip bilgisayarımı geri aldım. Bir zararım olmadığı için şikayetçi değilim" dedi.

KAZAZ ŞİKAYETÇİ OLMADI DAVA DÜŞTÜ
Mahkeme, davanın "Hırsızlık" suçundan açıldığını ancak suçun "Kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf" olduğunu belirtti. Bu suç kapsamında sanıkların ceza almasının şikayete bağlı olduğunu kaydeden mahkeme Tuğçe Kazaz'ın şikayetçi olmaması nedeniyle düştü.

APARTMAN ÖNÜNDE UNUTTUĞU BİLGİSAYARI ÇALINDI
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan, ünlü manken Kazaz'ın şikayetçi sıfatıyla yer aldığı iddianamede, 1 Nisan 2014 tarihinde Tuğçe Kazaz'ın oturduğu apartmanın önüne geldiği ve elinde bulunan dizüstü bilgisayarını apartman kapısını açmak için girişteki elektrik kutusu üzerinde bıraktığı belirtildi. Kazaz'ın bilgisayarını unutarak apartman içerisine girdiği yaklaşık 20 dakika sonra geldiğinde dizüstü bilgisayarının yerinde olmadığını fark ettiği ifade edilen iddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri Şube Müdürlüğüne bağlı görevlilerin şüphelileri apartmanın yakınında bulunan Kadıköy Başçavuş Sokak üzerinde tedirgin vaziyette görmeleri üzerine yaptıkları aramada Kazaz'a ait bilgisayarı şüphelilerde ele geçirdiği belirtildi.

BİLGİSAYAR İADE EDİLDİ
Bilgisayarın, masaüstündeki bilgilerden Kazaz'a ait olduğunun belirlendiği ve iade edildiği kaydedilen iddianamede, iki şüphelinin birlikte hareket ederek bilgisayarı apartmanın elektrik kutusu üzerinden aldıkları ve satmak isterlerken görevli memurlarca yakalandıkları anlatıldı. Kadir M. ve Murat D. isimli kişiler hakkında hırsızlık suçlamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.