Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi'nde kampüs girişine pankart asan öğrencilerle özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Arbede sonrasında bir öğrenci yangın söndürme tüpüyle özel güvenlik görevlilerine toz sıktı. Toz içerisinde kalan özel güvenlik görevlileri bu kez öğrencilere müdahalede bulunmadı.
Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'nde bir grup Genç-Sen üyesi, İletişim Fakültesi önünde 1 Mayıs mitingine çağrı yapmak için stant açtı. Daha sonra kampüsün giriş kapısına yürüyen öğrenciler burada 'Genç-Sen' yazılı pankartı astı. Kampüs girişine pankart asan öğrencilere üniversitenin özel güvenlik görevlileri müdahalede bulundu. Yaşanan arbedenin ardından öğrenciler bir süre kampüs girişinde bekledi. Özel güvenlik görevlileri de öğrencilerin karşında durdu.
Kısa süre sonra bir öğrenci fakülte binasından getirdiği yangın söndürme tüpüyle kampüs içerisinde bekleyen özel güvenlik görevlilerinin üzerine toz sıktı. Üzerleri tozla kaplanan özel güvenlik görevlileri öğrenciye müdahalede bulunmadı ve uzun süre bulundukları yerde durdu.
Özel güvenlik yetkilileriyle görüşen öğrenciler astıkları pankartı kampüs girişinden kaldırdı ve yangın söndürme tüpünü de güvenlik görevlilerine teslim etti. Öğrenciler daha sonra topluca rektörlük binasına yürüyüp burada dağıldı.
FOTOĞRAFLI