CENNET KOYUNDAKİ İHBAR ASILSIZ ÇIKTI
Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Göltürkbükü mahallesinde bir yatla darbeci askerlerin kaçırıldığı iddiası üzerine sahil güvenlik, jandarma denizden, karadan ve havadan yaptığı operasyon turistik beldeyi ayağa kaldırdı. Jandarma ve sahil güvenlik yatlarda arama yaptı ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Göz altına alındığı iddia edilen iki iş adamı da bu iddiayı yalanlayarak yatlarında olduklarını söyledi.
Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu akşam saatlerinde “Yat ile darbeci askerleri kaçırıyorlar “ iddiası ortalığı ayağa kaldırdı. Jandarma ve sahil güvenliğe yapılan ihbar sonrası Bodrum'un cennet turizm köşesi Göltürkbükü'nün cennet koyundaki yatlara 3 helikopter iki sahil güvenlik botu ve otuz jandarma ile operasyon yapıldı. Yatlar didik didik aranırken, yaklaşık bir saat süren operasyonda alçak uçuş yapan helikopterlerin turizm bölgesinde tedirginlik yarattığı belirtildi.
Yatlarda yapılan aramaların ardından ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Ünlü iş adamı İ.G., aramalar devam ederken kendisi ve iş adamı arkadaşı S.D. hakkında yapılan operasyonla göz altına alındıklarına ilişkin iddialarının asılsız olduğunu belirtti. İ.G.,  muhabirine telefon ile yaptığı açıklamada “Bu yalan haberlerin nesini düzeltelim, neresini düzeltelim. Birisi yatlarda asker kaçırıyorlar diye ihbar etmiş yatlarımıza gelen jandarmalara bilgi verdik jandarmalar ve sahil güvenlik bilgi aldıktan sonra ayrıldı, bu asılsız haberler iş adamı kimliğimize ve turizm bölgesine büyük darbe vuruyor ve gölge düşürüyor. Gözaltına alındığımızı söyleyen iş adamı arkadaşım ile şu anda yemek yiyoruz" dedi.
Yaklaşık iki saat süren operasyon sonunda helikopterler ve sahil güvenlik ekipleri geri dönerken, jandarmanın Göltürkbükü mahallesi Cennet koyunda aramalara devam ettiği görüldü.

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), ()

FOTOĞRAFLI