TUNCELİ kent merkezinde güpegündüz karakol basmaya kalkışan PKK'lılar güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle kaçamadı. Kentin en merkezi yerinde yüzlerce kişinin bulunduğu caddedeki çatışmada 2 PKK'lıdan 1'i öldü, 1'i ağır yaralandı. Polis memuru 30 yaşındaki Murat Savaş Kale'nın şehit düştüğü çatışmada, bir genç kız da yaralandı.

Tunceli'nin en merkezi yeri Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi'ne bugün saat 11.20 sıralarında 2 PKK'lı otomatik silahlarla saldırdı ve polisler anında karşılık verdi. Güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma başlayınca çevredekiler panik içinde kaçıp kendine güvenli bir yer aramaya başladı. Özel Harekat timlerinin de gelmesiyle devam eden ve yüzlerce kişinin korku filmi izler gibi izlediği çatışmada polis memuru Murat Savaş Kale şehit oldu. Çatışmada 16 yaşındaki genç kız yaralandı.

PKK'LILAR KAÇAMADI

Çevreleri sarılan ve bulundukları yerden ateş etmeyi sürdüren PKK'lı kaçamayacaklarını anlayınca biri üzerindeki el bombasını patlattı.

Önce, güvenlik güçleriyle çatışan 2 PKK'lının da ölü ele geçtiği belirtildi, ancak teröristlerden birinin olay yerinde öldüğü, diğerinin de ağır yaralı götürüldüğü Tunceli Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındığı ve tedavisinin yoğun bakımda sürdüğü açıklandı.

PKK'lılarla girdiği çatışmada ağır yaralanan polis memuru Murat Savaş Kale, kaldırıldığı Tunceli Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın şehit oldu. Çatışma sırasında isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan 15 yaşlarındaki bir kız da aynı hastanede tedaviye alındı.

Kent merkezinde PKK'lıların güpegündüz polis merkezi basmaya kalkışmasıyla çıkan çatışma sırasında halk büyük panik yaşarken ev ve işyerlerine kaçmaya çalıştı. Çatışmanın olduğu saatlerde yaşanan panik ve korku, öğleden sonra yerini gergin bir bekleyişe bıraktı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Tunceli Valiliği, PKK'lıların polis merkezi basmaya kalkışmasıyla ilgili yaptığı açıklamada 1 polis memurunun şehit olduğunu, 1 vatandaşın ağır yaralandığını ve 1 PKK'lının ölü, diğerinin de ağır yaralı olarak ele geçirildiğini belirtti. Valilik açıklaması şöyle:

"04 Eylül 2015 günü saat 11.20 sıralarında 2 Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu tarafından Merkez Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi Amirliği'ne el bombası ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuş, güvenlik güçlerimizce anında karşılık verilen saldırıda 1 terörist ölü 1 terörist ise ağır yaralı olarak ele geçirilmiştir. Saldırı esnasında 1 polis memuru ve 1 vatandaşımız ağır yaralı olarak Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, polis memuru yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, yaralı vatandaşlarımızın tedavisine devam edilmektedir. Saldırı sonrası geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."



Bu sırada ölen PKK’lıların yanına gitmek isteyen kişilere engel olmak isteyen güvenlik güçleri havaya ateş açtı. Gerginliğin tırmandığı Tunceli’de, kentin bazı semtlerinden de silah sesleri duyuldu.

ŞIRNAK'TA PKK’LILAR ATEŞ AÇTI

ŞIRNAK kent merkezinde içinde bir uzman çavuşun da bulunduğu hafif ticari araca PKK’lıların otomatik silahlarla düzenlediği saldırıda araç sürücüsü 22 yaşındaki Lokman Bayar öldü, uzman çavuş Nuri Karakaş ile sürücünün yeğeni 6 yaşındaki Tayyip Bayar yaralandı.

Cizre Caddesi üzerindeki kırmızı ışıkta duran ve içinde uzman çavuş Nuri Karakaş’ın da bulunduğu Lokman Bayar yönetimindeki hafif ticari araca PKK’lılar tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıda yaralanan sürücü Lokman Bayar, uzman çavuş Nuri Karakaş ve ayağından yaralanan Tayyip Bayar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Aracın şoförü Lokman Bayar, hastanede doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

Lokman Bayar’ın vatani görevini yaptığı İzmir’den 30 Haziran’da tezkeresini aldığı ve Atatürk Mahallesi muhtarı Kadri Bayar’ın kardeşi olduğu belirtildi.

Şırnak Valiliği’nden saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, "04.09.2015 tarihinde ilimiz Şırnak merkezde bir uzman çavuşun bindiği, içerisinde şoför ve 6 yaşındaki çocuğun da bulunduğu sivil araca bölücü Terör örgütü mensupları tarafından ateş açılmış. Açılan ateş sonucu uzman çavuş ve şoför yaralanmış olup, araç şoförü vatandaşımız kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmiştir. Olayın hemen ardından faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştır" denildi.Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,(DHA)