Hasan UĞUR/ŞARKİKARAAĞAÇ (Isparta), () - ISPARTA’nın Şarkikaraağaç İlçesi’nde 5 yaşındaki Z.Y., av tüfeğiyle oynarken tetiğe dokununca 4 aylık kardeşi Ayşe Y. ve 27 yaşındaki annesi N.Y.’yi vurdu. Ayşe Y. yaşamını yitiriken, yaralanan anne N.Y. hastanede tedavi altına alındı.
Olay, saat 16.30 sıralarında Şarkikaraağaç’a bağlı Aşağıdinek Köyü’nde meydana geldi. Z.Y., evin bir odasında yatağın altında bulunan av tüfeğini alarak oynamaya başladı. Bir süre sonra minik Z.Y.'nin tetiğe dokunmasıyla ateş alan tüfekten çıkan saçmalar, aynı odada bulunan anne N.Y. ile kucağındaki 4 aylık Ayşe Y.’ye isabet etti. Ayşe Y. ve N.Y. ağır yaralandı.
Silah sesini duyan komşuların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri yönlendirildi. İlk müdahalenin ardından anne ve minik kızı Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi’ne götürülmek üzere ambulansa alındı. Ancak minik Ayşe Y. yolda yaşamını yitirdi. Anne Z.Y. ise  Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi’ndeki müdahalesinin ardından Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilip tedaviye alındı.
Tüfeğin sahibi olduğu belirlenen baba M.Y., jandarma tarafından gözaltına alındı.

FOTOĞRAFLI