TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede, bugün Rusya yetkilileriyle yapılan koordine neticesinde Rusya Hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının, El Bab'ın güneyinde belirlenen DEAŞ terör örgütü hedeflerine hava taarruzları gerçekleştirdiği belirtildi

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede, bugün sabah saat 07:00’da, 07:14’de, 11:35’te ve 16:20’de Koalisyona ait ABD Silahlı İHA’lar ile gerçekleştirilen keşifler esnasında düzenlenen hava saldırısında El Bab bölgesinde DAEŞ’a ait hedefler vurulduğu, yine bugün saat 15:30 sularında Koalisyon ile yapılan hedef koordinasyonu neticesinde Bzagah bölgesinde belirlenen DEAŞ terör örgütü hedeflerine Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından (İngiltere’ye ait TORNADO savaş uçakları ile) hava taarruzu düzenlendiği ve hedeflerin imha edildiği açıklandı. Uzun bir süreden sonra koalisyon savaş uçakları ile ilk kez hava taarruzu düzenlendiği ifade edildi.

Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında imzalanan mutabakat çerçevesinde, bugün Rusya yetkilileriyle yapılan koordine neticesinde Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile El Bab’ın güneyinde belirlenen DEAŞ hedeflerine hava taarruzlarının gerçekleştirildiği belirtildi.

'EL BAB'DA DEAŞ’A AİT 36 NOKTA VURULDU'

El Bab'daki operasyonda Rus ve Türk savaş uçaklarının DEAŞ’a ait 36 noktayı vurduğunu kaydeden Rudskoy, vurulan hedeflerin tamamının Genelkurmay Başkanlıkları ve Hava Kuvvetleri komutanlıkları tarafından önceden belirlendiğinin altını çizdi.

ASKERİ YETKİLİLER AÇIKLAMA YAPTI

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre ise bugün saat 07:00’da, 07:14’de, 11:35’te ve 16:20’de koalisyon kapsamında ABD silahlı İHA'ları ile gerçekleştirilen keşifler esnasında El Bab bölgesinde DAEŞ’a ait hedefler vuruldu.

UZUN ZAMAN SONRA İLK KEZ İNGİLTERE UÇAKLARIYLA...

Bugün saat 15:30 sularında ise koalisyonla yapılan hedef koordinasyonu neticesinde Bzagah bölgesinde belirlenen DEAŞ hedeflerine İngiltere’ye ait Tornado savaş uçakları ile hava taarruzu düzenlendi. Hedefler imha edildi.
Uzun bir aradan sonra koalisyon savaş uçaklarıyla El Bab'ta DEAŞ'ı vurmuş oldu.