EDİRNE’nin İpsala İlçesi’nde bu sabah buzlanma nedeniyle TIR’a arkadan çarpan hafif ticari aracın sürücüsü 41 yaşındaki Kerim Akkoyun yaralanırken, araçta yolcu olarak bulunan 58 yaşındaki Neriman Özaydın öldü. Özaydın’ın, 1.5 ay önce doğan torununu görmek için ilçeye bağlı Paşaköy’e geldiği ve memleketi Manisa’ya dönmek üzere, otogara yola çıktığı öğrenildi.
İpsala’dan Keşan’a giden Kerim Akkoyun yönetimindeki 22 PF 187 plakalı hafif ticari araç, yoldaki buzlanma nedeniyle Kumdere Köyü sapağı yakınlarında, önünde giden 39 yaşındaki İlkay Çetin yönetimindeki 22 LD 882 çekici ve 22 LS 883 dorse plakalı TIR’a arkadan çarptı. Kazada, hafif ticari araç sürücüsü Kerim Akkoyun ile araçta yolcu olarak bulunan Neriman Özaydın yaralandı.
Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulansla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Neriman Özaydın, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti. Hastane morguna konulan Neriman Özaydın’ın cesedi, savcı ve jandarma gözetiminde yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. TIR sürücüsü İlkay Çetin ise İpsala İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

TORUNUNU GÖRMEK İÇİN GELMİŞ

Kazada hayatını kaybeden Neriman Özaydın’ın yaklaşık 1.5 ay önce doğan torununu görmek için İpsala’ya bağlı Paşaköy’e geldiği öğrenildi. Ziyaretin ardından yakını Kerim Akkoyun’un Manisalı Özaydın’ı Keşan otogarına götürmek için yola çıktıkları bildirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.