Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da korsan gösterilere müdahalede kullanılan Toplumsal Olaylara Müdahale (TOMA) bu defa genç kızların selfi dekoru oldu.
Huzur operasyonlarına aralıksız devam eden Adana Emniyet Müdürlüğü, bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının eylem merkezlerinden biri olan ve uyuşturucu çetelerinin de rant için birbirleri ile çatıştığı Ova Mahallesi'ne girdi. Doğu ve güneydoğu illerinden göç eden vatandaşların yoğun yaşadığı bölgeyi özel tim ve zırhlı araçlar kuşattı. Çelik yelekli ve uzun namlulu silahlarla elleri tetikte yaya olarak sokaklara giren polisler işyerleri, kahveler ve şüpheli şahısları tek tek aradı. Uygulamada 15 araç , 5 motosiklet ve 122  kişi kaydı soruldu, üzerinden 331 paket kaçak sigara çıkan en Suriye uyruklu bir kişi ile basit yaralama ve mala zarar verme suçlarından aranan 2 kişi yakalandı.
Cadde boyunca ilerleyen 450 polisi bir arada görüp evlerinin balkon ve pencerelerine çıkanlar, özel kıyafetli Narkotim ve Yunus ekiplerini meraklı gözlerle izledi. Bazı vatandaşlar ise, "Allah devletimizden razı olsun, her zaman gelin" diye seslendi.
Ekipler yaklaşık bir saat boyunca Ova, Onur ve Uçak mahallelerinin Şakirpaşa caddesinde girmedik işyeri bırakmadı. Uygulama yapan ekiplerle birlikte hareket eden TOMA'yı gören bir genç kız da önüne geçerek selfie çekti. Polisleri çok sevdiğini söyleyen genç kız, "Ben de özel harekat polisi olmak istiyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI