TOKAT'ta merkeze bağlı Çat Beldesinde yaşanan silahlı kavgada 24 yaşındaki Muhammet Yılmaz yaşamını yitirdi, kardeşi 22 yaşındaki Şaban Yılmaz ise yaralandı.
Olay, akşam saatlerinde merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan Çat Beldesinde meydana geldi. Beldede oturan 17 yaşındaki A.B. ile ile aralarında husumet bulunan Muhammet ve Şaban Yılmaz kardeşler çarşısında karşılaştı. Burada A.B. ile Yılmaz kardeşler arasında tartışma çıktı. Yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonrası A.B. yanında bulunan tabanca ile Yılmaz kardeşlere ateş açtı. Açılan ateşte iki kardeş vücutlarına isabet eden kurşunlar sonrası yaralandı. Çağrılan ambulanslarla Muhammet Yılmaz Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, kardeşi Şaban Yılmaz ise Tokat Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ancak Muhammet Yılmaz yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Kardeşi Şaban Yılmaz'ın ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Haberi alan Yılmaz ailesinin yakınları hastaneye geldi. Muhammet Yılmaz'ın ölümü üzerine yakınları sinir krizi geçirdi. Diğer yandan olaydan sonra kaçan A.B. ise beldedeki evinde jandarma tarafından gözaltına alındı. Ardından üzerine çelik yelek giydirilerek sağlık kontrolü için Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne getirildi. Yapılan sağlık kontrolünün ardından jandarma tarafından arka kapıdan çıkarıldı. Olay sonrası jandarma ekiplerinin beldede önlem alırken, soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI