İZMİR'in Tire İlçesi'nde, evinde yalnız yaşan 61 yaşındaki N.N. adlı kadını telefonla arayıp kendilerini 'polis' olarak tanıttıktan sonra toplam 13 bin lira değerindeki ziynet eşyası ile 160 Euro parasını dolandırdıkları idda edilen 32 yaşındaki C.D. ve 42 yaşındaki A.Ç., yakalanıp, gözaltına alındı. 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Tire'de yalnız yaşayan N.N.'yi telefonla arayan bir kişi, kendisini 'polis' olarak tanıtıp, "Torbalı'da yakalanan bomba yüklü araçtan sizin ve kardeşinizin kimlik bilgileri çıktı. Sizi bu durumdan kurtarmamız için bizimle işbirliği yapmanız gerekiyor" dedi. Paniğe kapılan N.N., telefondaki dolandırıcının bu isteğini kabul etti. N.N., telefondaki dolandırıcının isteği üzerine toplam 13 bin lira değerindeki 28 gramlık bir altın bilezik, altın takı seti, biri akik taşlı iki yüzük, altın ve zümrüt küpelerden oluşan ziynet eşyaları ile 160 Euro parasını bir poşet içinde, Nazım Çulcu Parkı'na götürüp, bir ağacın dibindeki kırmızı çantaya koyup, uzaklaştı.
Ertesi gün aynı kişiler N.N.'yi tekrar arayıp, verdiği miktarın yeterli gelmediğini belirterek bankadan 20 bin lira kredi çekmesini söyledi. Kredi çekmek için bankaya giden N.N.'nin tedirgin tavırlarından şüphelenen banka görevlisi, parayı hangi amaçla çektiğini sordu. N.N.'nin yanıt vermemesini üzerine banka görevlisi, durumu polise bildirdi. Bunun üzerine bankaya gelen polis, dolandırıldığını belirledikleri yaşlı kadınla işbirliğine gitti. Özel bir ekip oluşturan polis, bankadan çekilen paranın seri numaralarını aldıktan sonra N.N.'den telefonda anlaştıkları gibi dolandırıcıların istedikleri parka götürmesini istedi. Önlem alan sivil polis ekipleri, N.N.'nin parktan uzaklaşmasının ardından paraları alan şüpheliler C.D. ve A.Ç.'yi otomobillerine bindiği sırada suçüstü yakaladı. Dolandırıcılıktan sabıkalı oldukları belirtilen iki zanlı, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

FOTOĞRAFLI