İTFAİYEDEN 2 GÜNDE 219 MÜDAHALE
Bursa’da cuma günü saat 21.00 sıralarında başlayıp, etkisini artırarak sürdüren ve hızı saatte yer yer 100 kilometreye kadar çıkan lodos, kentte yaşamı olumsuz etkilerken, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, 126 tam donanımlı araç ve 130 personelle 'seferberlik' ilan etti. İl genelindeki 28 istasyonda 24 saat kesintisiz hizmet verilirken, acil durumlar için istirahatli olan 270 personel de teyakkuz halinde bekletildi. İtfaiye ekipleri, il genelinde 202 çatı uçması, reklam tabelası, elektrik direği devrilmesi ve elektrik kablolarının kopması ile 15 ağaç devrilmesi ve lodos kaynaklı 2 trafik kazasına müdahale etti. Çalışmalarda bir itfaiye erinin de ayağı kırıldı. Tedaviye alınan itfaiye erinin hayata tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
Lodos uyarısının yapıldığı ilk andan itibaren tüm ekipleriyle hazır beklediklerini dile getiren İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, "Özellikle 2011 yılında filomuza dahil ettiğimiz teknolojik donamını yüksek 28 araç çalışmalarımızı kolaylaştırdı. Sahadaki çalışmalarımız aynı ciddiyetle lodos bitene kadar devam edecek" dedi.
KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR
Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yarın İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale'nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağış beklendiği belirtildi. Yetkililer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklara karşı halkın dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
LODOS ULUDAĞ’DA AĞAÇLARI DEVİRDİ
Şiddetli lodos, Uludağ yolunda da yüzlerce ağacı yerinden söktü. Devrilen ağaçlar nedeniyle Uludağ’a araçlarıyla çıkanlar zor durumda kalırken yollara devrilen ağaçlar Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından ağaç kesme motorlarıyla parçalanıp yol kenarına alındı.

FOTOĞRAFLI