Tolunay DUMAN / TARSUS, (MERSİN), () - MERSİN’in Tarsus İlçesi'nde, sosyal paylaşım sitelerinde terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaptıkları ve eylemlerde bulundukları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 11 kişiden 6'sı tutuklandı, 5'i adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:
''Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucu örgüt propagandası yaptıkları, terör içerikli yazılama yapmak suretiyle kamu malına zarar verdikleri, ayrıca Fahrettinpaşa Mahallesi’nde güvenlik güçleri ve araçlarına yönelik EYP’li silahlı, molotof kokteylli, havai fişek ve taşlı saldırı eylemi gerçekleştirdikleri tespit edilen şahıslara yönelik Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesiyle yapılan operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı. Gerçekleştirilen operasyonlarda 1 av tüfeği, 30 av tüfeği fişeği, 1 kurusıkı tabanca, örgütsel doküman, kitap, poster, fotoğraf ve  kullanıma hazır 3 molotof kokteyli ele geçirildi.''
Gözaltına alınan D.T., A.T., C.İ., M.Ö., M.Ö. ve R.P. tutuklanırken, 5 kişi de adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Suça sürüklenen 2 çocuk ise savcılık tarafından alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.