Oğuzhan KILIÇ / KÜTAHYA,()- KÜTAHYA'da telefonla aradıkları 48 yaşındaki H.İ. adlı kadına kendilerini polis olarak tanıtıp bir kuyumcu soygunu ile ilgili araştırma yaptıklarını söyleyerek evdeki altınları getirmesi isteyen 48 yaşındaki A.D. ve 44 yaşındaki M.İ.E. yakalandı.

Olay öğle saatlerinde Osmanlı Caddesi'nde meydana geldi. H.İ.'yi telefonla arayan A.D. ve M.İ.E. kendilerini polis olarak tanıtarak "Kütahya'daki bir kuyumcu soygunu olayını araştırıyoruz. Evinizdeki altınlar hırsızlık malı olabilir. Bunları poşete koyup Osmanlı Caddesi'ndeki çöp varilinin yanına bırakın" dedi. Telefonunu kapatan H.İ., arayan kişilerin dolandırıcı olabileceğini düşünerek 155 İmdat Polis hattını arayıp ihbarda bulundu.

Polisler H.İ.'nin evine giderek bir poşet içerisine altın yerine çeşitli metaller koydu. H.İ. poşeti şüphelilerin istediği yere bırakıp uzaklaştı. Çöp varilinin yanındaki poşeti almaya gelen şüpheliler A.D. ile M.İ.E. polisler tarafından yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin sabah saatlerinde de 62 yaşındaki H.K.'nın 3 bin 900 lira parası ile 1 adet altın küpesini dolandırdıkları belirlendi. Şüphelilerden ele geçirilen para ve altın küpe H.K.'ya teslim edildi.

A.D. ve M.İ.E. yapılan sorgulamalarının ardından 'Dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi. M.İ.E. gazetecilerin "Neden dolandırıcılık yapıyorsunuz?" şeklindeki sorusuna "Devlete vergi borcumuz var ödeyemiyoruz. O yüzden bu işi yapıyoruz" yanıtını verdi.

FOTOĞRAFLI