MERSİN'de telefonda kendilerini Adana Emniyet Müdürü olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı belirlenen 2 kişi gözaltına alındı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Adana'da pazarcılık yapan K.A.'yı cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini Adana Emniyet Müdürü olarak tanıtıp, kimlik bilgilerinin kopyalandığını, şahısları yakalamada kullanmak üzere para ve altın getirmesini istedi. Bunun üzerine K.A., Adana'dan özel aracı ile Tarsus istikametine hareket ederek, buluşma yeri olarak tarif edilen D-400 karayolu üzerindeki merkez Akdeniz İlçesi'ne bağlı Huzurkent Mahallesi'nde şüpheliler 17 adet Cumhuriyet altını ile yaklaşık 10 bin TL'yi teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan K.A., Adana Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ihbarda bulundu.

Olayın Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bildirilmesi üzerine harekete geçen ekipler, dolandırıcılar B.Ç ve R.C.'yi kısa sürede gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 14 adet Cumhuriyet altını ve 8 bin 325 TL para ele geçirildi. Çok sayıda sabıkaları olduğu belirlenen 2 şüpheli, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.