Salih ÜÇTEPE/ADANA, () - ADANA'da 44 yaşındaki Mehmet Şahin Salmaş'ı, eşcinsel ilişki yaşadıktan sonra öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 44 yaşındaki Abdurrahman Yavuz ilk kez hakim karşısına çıktı. Yavuz, savunmasında Salmaş'ı tanımadığını kendi telefonunu kullanan başka birisinin aramış olabileceğini öne sürdü. Ancak telefon kayıtlarında tüm görüşmelerde Salmaş'ın Yavuz ile 76 kez görüştüğü ortaya çıktı.
Şanlıurfa'da mobilyacılık yapan Mehmet Şahin Salmaş, iddiaya göre, internetteki bir siteden Adana'da yaşayan Abdurrahman Yavuz ile tanıştı. Salmaş, 24 Nisan 2013'de ailesine "Otomobil satın almak için Adana'ya gidiyorum" diyerek ayrıldı. Bir süre sonra Salmaş'tan haber alamayan Şanlıurfa'daki ailesi polise başvurdu.
Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu'na bağlı polislerden özel bir ekip oluşturuldu. 11 ay sonra özel ekip, yaptığı teknik ve fiziki takip sonucunda Salmaş ile Yavuz'un gay sitesinde tanıştıklarını saptadı. Polis, Yavuz ile Salmaş'ın toplam 76 kez telefonla görüştüklerini belirledi. Bu gelişme üzerine polis, Abdurrahman Yavuz'un evine operasyon düzenledi. Yavuz'un evinin bahçesindeki kanalizasyonun iş makinesi ile açılması üzerine bir poşetin içinde Salmaş'ın kesik başı ile iskelete dönüşen cesedi bulundu.
Adli Tıp Kurumu'nda Mehmet Şahin Salmaş'ın cesedini eşi Kadriye Salmaş, belindeki kemerden teşhis etti. Otopsinin ardından Şanlıurfa'ya götürülen Salmaş, Viranşehir'de toprağa verildi. Abdurrahman Yavuz'un arkadaşı Bülent Benzer'e, "Ben bir adam öldürdüm ama ben öldürmesem o beni öldürecekti" dediği öne sürüldü. Suçlamaları kabul etmeyen Yavuz, çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tarafından tutuklandı.
HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
Abdurrahman Yavuz hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Eşcinsel ilişki iddiasını kabul etmeyen Yavuz, "Maktulün bahçemdeki fosseptik çukuruna ne şekilde atıldığını bilmiyorum. Evimin karşısındaki Kuran Kursu'nun güvenlik kameraları incelenirse cesedi kimin attığı ortaya çıkabilir. Ben zaman zaman telefonumu isteyenlere verdim. Bekçilik yaptığım sırada o bölgede araç camı silen Bayram Taşkömür telefonumu alarak birisini aradı. Bu kişi maktulü aramış olabilir. Ben, tanık Bülent Yüzer'e birisini öldürdüğümü söylemedim. Aksine o bana birisini öldürdüğünü acil paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek yardım istedi. Hatta ceset suyun içinde nasıl olur diye de sordu" diye savunma yaptı.
TELEFON KAYITLARI SANIĞI YALANLADI
Mahkeme başkanı, telefon kayıtlarında Yavuz'un telefonundan Salmaş'ın aranmadığını tüm görüşmelerin Salmaş'ın Yavuz'u aramasın sonucu olduğunun belirlendiğini ayrıca Yavuz'un işe giriş tarihinden 4 ay öncede arama yapıldığını söyleyerek bu çelişkiyi cevaplamasını istedi. Bunun üzerine Yavuz, "Ses kayıtlarının incelenmesini istiyorum" dedi. Abdurrahman Yavuz'un telefonunu kullanması için verdiğini iddia ettiği tanık Bayram Taşkömür ise kimsenin telefonunu kullanmadığını söyledi.
Mehmet Şahin Salmaş'ın eşi Kadriye Salmaş ise eşinin olay günü gelen telefon üzerine Adana'ya otomobil satın almak için geldiğini belirterek, "Gece 22.00 sıralarında beni aradı. Bana 'Arabasızlık çok zor Kadriye. Ben öldüm. Öl...' dedi ve telefonu kapandı. Eşim telefonu açtığında yanından bazı sesleri duydum. Bir erkeğin 'Bunu yapacaksın' diye bağırdığını duydum. Fısıltılardan yanında birkaç kişinin olduğunu anladım ama kim olduklarını bilmiyorum. Bir de araba almak için yanında getirdiği para dolu çantası ve eşyalarının da ne olduğunu bilmiyorum" dedi.
Abdurrahman Yavuz'un eşinden ayrılmasına neden olan sevgilisi Elife Çınar da ifadesinde Yavuz'u bir erkekle cinsel ilişki yaşarken yakaladığını öne sürdü. Tanık Bülent Benzer ise Abdurrahman Yavuz'un kendisine bir kişi silahla vurduğunu cesedi el arabasıyla taşıyıp bahçedeki foseptiğe attığını itiraf ettiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI