Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da oto yedek parçası satan işyerine gelen 25 yaşındaki Rıfat Turcan, masanın üzerinde duran cep telefonunu çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasınca kaydedildi. Polis, Turcan'ı yakalarken, çaldığı telefon bulunamadı.
Olay, merkez Seyhan İlçesi'nin Ulucami Mahallesi'ndeki Ö.Ç.'ye ait oto yedek parça işyerinde meydana geldi. Çalışanı dışarıda olduğu sırada işyerine gelen müşteriyle Ö.Ç. ilgilendi. İşyeri sahibinin müşterinin istediği malzemeyi almak için arka tarafa geçtiği sırada Rıfat Turcan ile arkadaşlı geldi. Arkadaşı diğer müşterinin dikkatini başka yöne çekerken, Turcan da masanın üzerinde duran cep telefonunu alıp cebine koyduktan sonra işyerinden ayrıldı.
Bir süre sonra arka taraftan gelen Ö.Ç., müşteriye istediği malzemeyi teslim ettikten sonra masanın üzerindeki cep telefonunun yerinde olmadığını fark etti. İşyerinin başka bir bölümünde unutmuş olabileceğini düşünen Ç., rafların arasına, tezgahların üzerine bakmasına rağmen telefonu bulamadı.
SERBEST BIRAKILDI
Son olarak güvenlik kamerası kayıtlarını izleyen Ö.Ç., cep telefonunun çalındığını gördü. Şikayet üzerine olay yerine gelen polis, işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Yapılan araştırmada, cep telefonunun hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunan Rıfat Turcan tarafından çalındığı belirlendi. Polis, Turcan'ı yakalarken, çaldığı telefon bulunamadı. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Rıfat Turcan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI