Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - KARABÜK’ün Safranbolu İlçesi'nde, bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler, sendikaya üye olmalarının engellendiğini ileri sürüp 4 kilometre yürüdükten sonra basın açıklaması ile olayı protesto etti.
Bostanbükü Köyü'nde faaliyet gösteren tekstil işçileri, mesai saati bitiminde fabrika önünde toplandı. Ailelerinin de destek verdiği yaklaşık 200 işçi, Karabük-Kastamonu Karayolu'nda sloganlar atarak yürümeye başladı. Aniden bastıran yağmur ve fırtınaya aldırış etmeden yürüyüşlerini sürdüren işçiler, polis engeli ile karşılaştı. Kısa süreli tartışmanın ardından slogan atmamaları konusunda uyarılan işçilerin yürüyüşü, 100’üncü Yıl Mahallesi’nde sona erdi.
Öz İplik-İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Kemal Sönmez, yağmur, fırtına demeden yürüyen işçileri kutladığını söyledi, Sönmez, "Asıl yağmur, asıl fırtına evlerimizde kopuyor. Aldığımız ücretler yetmiyor ve geçinemiyoruz. Bu yağmurda, fırtınada hiç birimiz rezil olmak istemiyoruz. Hepimiz sıcak yuvalarımıza dönmek istiyoruz. İnsan onuruna yakışır bir ücret almak istiyoruz" dedi. İşçiler, daha sonra olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI