MUĞLA'nın Datça İlçesi açıklarında yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Simi Adası'na geçmeye çalıştıkları belirlenen yabancı uyruklu 11 kaçak ve 1 Türk organizatör, tekneleri arızalanınca yakalandı.
Bir ihbarı değerlendiren Datça Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Datça İlçe Jandarma Komutanmlığı ekipleri, dün saat 22.30 sıraları ilçe merkezine 30 kilometre mesefedeki Emecik Mahallesi Gavurderesi Mevkii yakınlarındaki Karabük Koyu'nda denizde kaçaklar olduğunu belirledi. Bölgeye giden ekipler, sahilden 3 kilometre açıkta, 7 metre uzunluğundaki bir fiberglas tekne bulunduğu farketti. Arızalandığı için hareket edemediği belirlenen tekneye çıkan Sahil Güvenlik ekipleri, Suriye ve Irak uyruklu oldukları belirlenen 3'ü kadın, 3'ü çocuk 12 kaçağı yakaladı. Teknede bulunan ve organizatör olduğu belirlenen 18 yaşındaki O.S. de gözaltına alındı.
Yunanistan'ın Simi Adası'na kaçmaya çalıştıkları belirlenen kaçaklar, Sahil Güvenlik'teki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Olayda kullanılan fiberglas teknenin çalıntı olduğu ve sahibinin geçen 24 Temmuz'da çalındığı ihbarında bulunduğu ortaya çıktı.

FOTOĞRAFLI